inici

Cap Vermell

Comunicat de MÉS Capdepera/ Sobre turisme

Més per Capdepera torna a demanar a la resta de partits gabellins, en especial a PSOE i PP,  que s'asseguin a debatre sobre el model turístic en determinades èpoques de l'any” 

Com cada any, sense excepcions, en els mesos de maig, juny i part del juliol, Cala Rajada es torna a omplir de grups de joves turistes que sovint abusen de l'alcohol i es comporten de forma inadequada. La platja de cala Agulla és l'escenari, un any més, de macro botellots, geleretes incloses -prohibides segons l'ordenança-, brutícia i gent que accedeix al sistema dunar per fer les seves necessitats. Es tornen a veure visitants banyant-se en pèl a les fonts, mantenint conductes incíviques o simplement fent renou que molesta els veïnats.

El més preocupant de tot plegat és que el grau de l'incivisme i les molèsties depenen cada any de la intensitat amb què la Policia Municipal fa complir la llei i les ordenances, de moment millorable. Des de Més pensam que l'única causa no és el nombre de policies destinats a controlar els grups de turistes. Ens trobam també davant la falta d'interès dels dos partits d'àmbit estatal a Capdepera -PP i PSOE-, així com d'una part del sector hoteler i oferta complementària, per canviar aquesta dinàmica. Sabem que bona part dels hotels s'han esforçat en fer reformes, millorar la qualitat i prescindir d'aquest segment de visitants. Però uns pocs perjudiquen a la majoria.

Des de l'equip de govern es ven Capdepera a fires de natura i esport, però en determinades èpoques de l'any tanmateix res canvia. Cada vegada que Més per Capdepera ha demanat sobre la possibilitat d'establir un pla per acabar amb aquest tipus de turisme i substituir-lo per un altre, se'ns respon des de l'equip de govern que a Capdepera hi ha d'haver de tot i que tot hi cap. Opinió que sempre és compartida pel PP.

Més per Capdepera pensa que no tot hi cap, que hi ha un segment de visitants que, a més de causar molèsties, no aporten res positiu a la major part del petit comerç, essent els beneficiats uns pocs, ni contribueix a la bona imatge del municipi com a destinació turística de qualitat, a més de generar més brutor i desperfectes que hem de pagar entre tots. Pensam que hi ha exemples de municipis que sempre han tengut clar el tipus de turisme que volen, i en alguns casos han fet importants esforços per atreure un segment de visitants més respectuós i amb major poder adquisitiu, com ara Son Servera, Pollença i Alcúdia.

Per tant, tornam a demanar als partits polítics amb representació municipal, així com a l'Associació Hotelera, a seure per debatre sobre els problemes que causa una concreta part del turisme que ens visita i consensuar un full de ruta i unes mesures concretes a aplicar. Només així podrem aconseguir que Cala Rajada recuperi la imatge que es mereix.   

 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar