MÉS per Capdepera reclama explicacions urgents sobre el parador dels expedients sancionadors oberts en matèria de botellada i ocupació de via pública

 

 

Des de fa mesos Més per Capdepera ve demanant informació a l'equip de govern sobre l'estat de diversos expedients oberts per infraccions en matèria d'ocupació de via pública i de botellada a distintes zones de Cala Rajada.

Davant les reiterades queixes de la gent per les infraccions en l'ocupació de la via pública per part de determinats locals del passeig Colon de Cala Rajada, en un plenari es va demanar a l'equip de govern quines mesures estava adoptant al respecte. La contestació de la regidora Viejo va ser que la Policia Municipal havia acudit en diverses ocasions a aquests locals, durant el passat estiu, i havia aixecat actes sobre infraccions de l'ordenança d'ocupació de via pública. Davant l'endarreriment dels responsables polítics a l'hora posar a disposició de Més aquests expedients, els regidors de la nostra formació varen acudir personalment a les dependències de la Policia Local per a localitzar-los. La sorpresa va ser que no es va trobar cap expedient obert. De llavors ençà tot han estat excuses i ningú ha sabut donar cap explicació sobre el seu parador.

La qüestió, però, no acaba aquí. Analitzats tots els expedients oberts des de l'inici del passat estiu, resulta que no se n'ha trobat cap de locals del passeig Colon -contradient allò que manifestà la regidora-, locals que provoquen reiterades queixes. Però, sorprenentment, sí que n'hi ha un bon grapat en tramitació, oberts a locals del passeig Gabriel Roca. Des de Més aplaudim que es denunciïn les infraccions que es cometin en aquest altre indret, però és inexplicable que els suposats expedients oberts a altres zones no apareguin.

No menys sorprenent és la qüestió de les denúncies per botellada. Resulta que Més, cap al final del passat estiu, va denunciar públicament aquesta pràctica per part de clients d'alguns establiments del Passeig Marítim. La resposta del batle, per mitjà d'una revista local, va ser la de mostrar una acta de denúncia contra un local de la zona. Doncs bé, a dia d'avui no tan sols no hi ha cap expedient obert per aquella denúncia publicitada pel Sr. Fernàndez, sinó que tampoc consta cap denúncia en tot l'estiu, a la zona del Passeig Marítim, pel fet de permetre treure botelles i tassons de vidre fora del local.

Davant aquests fets, que Més considera greus, s'ha reclamat una comissió informativa a fi de els responsables polítics de l'Ajuntament expliquin fil per randa els motius d'aquesta situació, el parador dels expedients oberts, qui i com duu a terme la seva tramitació i les instruccions que es varen donar a la Policia Local per a sancionar aquest tipus d'infraccions.


Més per Capdepera