“Un altre estiu amb abusos en l'ocupació de la via pública i amb casos de botellada al Passeig Marítim”






  
Ha passat un altre estiu i Capdepera segueix sense tenir una nova ordenança d'ocupació de via pública que reguli l'espai que poden ocupar les terrasses de bars i restaurants. Excepte alguna reunió duta a terme ja fa temps amb els representants dels partits polítics, el cert és que des de l'equip de govern ni es lidera ni es coordina la tasca d'elaborar una nova ordenança. Des de MÉS pensam que no hi ha massa interès perquè s'aprovi i es puguin fixar límits en favor dels vianants.

  Mentrestant, els límits actualment fixats no es respecten en alguns casos, com per exemple al Passeig Marítim, on algun restaurant fa cas omís dia rere dia als límits indicats a la via i envaeix amb cadires i estris l'espai per als vianants. Des de l'equip de govern se'ns informa que s'han obert expedients sancionadors, però no hem vist cap resultat fins al moment, malgrat la llei preveu sancions més greus en cas de reincidència.

 Per aquest motiu, MÉS ja ha demanat un llistat complet de tots els expedients sancionadors oberts els darrers anys per infraccions en matèria d'ocupació de via pública i les sancions imposades.

D'altra banda, aquest estiu la botellada s'ha fet present davant determinats bars del Passeig Marítim sense que la Policia Municipal hi intervingués, tot i la presència d'agents molt a prop del lloc. La imatge dels clients bevent enmig del passeig i deixant la zona plena de botelles i tassons de vidre s'ha pogut veure en distintes ocasions sense que es tingui coneixement de cap expedient sancionador. 

 

 Demanam al Batle que prengui mesures al respecte i faci complir la llei a aquells establiments que no la respecten i provoquen molèsties als veïnats i a la resta de turistes.