El perquè del nostre vot en contra, en els Pressuposts 2016

Cadascú veu el tassó mig ple o mig buit, segons com es miri”





Per començar, hem de dir que si bé és cert que el batle, conscient que està en minoria, va cercar des del primer moment consens en els pressupostos, també és cert que, com que nosaltres no som decisius, ens vam sentir deixats de banda en tot moment de la negociació.

El que va determinar el sentit del nostre vot va ser el següent:

Creiem que els ingressos no s’ajusten a la realitat. Veim que es pressuposten 300.000’-€ més que teòricament ens enviarà l’Estat, quan no s’han complit les expectatives aquest any que ara acaba.

D'altra banda, veim que s’augmenten en 300.000’-€ més els ingressos per l’explotació de les platges, quan no sabem d’on han sortit aquestes quantitats ni si seran viables (suposen un increment del 35%, si fa no fa).

I d'una altra banda, malgrat que aquests darrers anys hi hagi hagut una considerable reducció de personal, no se'ns va acceptar modificar el pla d’ajust, que entre d’altres coses obliga a apujar els imposts en 300.000’-€. Pensam que amb aquesta feina haguéssim estalviat aquesta quantitat als ciutadans.


I aquest milió d’euros, en números grossos, es destina íntegrament a augmentar la despesa corrent, que gestionarà lliurement l’equip de govern, i que no fa massa temps fou la causant d’haver d’endeutar-nos per a pagar als proveïdors. També s’augmenta el capítol de personal, malgrat que de cada vegada en tenim manco tot i entendre l’arribada dels policies d’estiu.

Com a inversions, que evidentment no s’han tengut en compte, demanàvem un pla estratègic de turisme, cosa que donàvem per fet que estava consensuada des de la passada legislatura, i mirar d'incloure un carril bici al passeig marítim, ja que és molta la gent que passeja amb aquest medi per aquella zona, però la resposta va ser clara i contundent: NO HI CAP.

Per tot això, i que pensam que es cometen els mateixos errors que en el passat, vam votar en contra.