“A MÉS pensam que aquest pacte PSOE-PP
a Capdepera és un frau als ciutadans”







 

 En el Plenari extraordinari del passat dilluns, MÉS per Capdepera va votar contra de la proposta de dedicacions i sous presentada per l'equip de govern. Es tracta d'una proposta que atorga un 75% de dedicació i, en conseqüència, un sou de més de 1.700 € mensuals, a regidors que tan sols duran Arxiu i Castell, o Hisenda i Benestar Social. Especialment escandalosa és la primera -Arxiu i Castell- ja que amb una hora o dues cada dia hi ha temps més que suficient per a encarregar-se d'aquestes àrees. Pensam que és una decisió que va en el sentit contrari d'allò que demana la ciutadania.

Tots els partits de l'oposició varen votar en contra d'aquesta proposta excepte el PP, que amb la seva abstenció va facilitar l'aprovació de les dedicacions i sous del govern socialista. Aquesta actuació no ve sinó a confirmar el que era un rumor generalitzat, i és que hi ha un pacte verbal entre PSOE i PP a Capdepera perquè els primers governin en minoria amb el recolzament extern del PP en els assumptes importants.

Des de MÉS ja vàrem advertir que la cridada del PSOE a la resta de forces progressistes era un maniobra per a distreure la gent. Mai hi va haver la més mínima intenció d'arribar a un acord, i sí, en canvi, una estratègia per a desembocar en la situació actual, cosa que ja anava manifestant públicament algun dels regidors del PSOE en ple període de negociació. Això ha quedat definitivament demostrat quan finalment cap altre partit s'ha integrat al govern, ni MÉS, ni Es Grup ni Guanyem. L'únic que se cercava era governar en minoria amb el suport extern del PP en temes puntuals (sous, pressuposts,...), tot plegat sota la tutela de determinats sectors empresarials del municipi, alguns dels quals donaren suport explícit, en campanya, a la llista socialista.

Aquest acord PSOE-PP és lícit democràticament, però pensam que és un frau als ciutadans que encara creuen que uns estan a l'esquerra i uns altres a la dreta i que hi ha distintes formes de governar. Malauradament, amb aquest acord se seguiran prenent decisions de dretes en qüestions com ara les privatitzacions de serveis públics.

MÉS per Capdepera