TRANSPARÈNCIA I COGESTIÓ

(Ajuntament / Ciutadans)










Crear un consell d'associacions de veïns i del món turístic per a gestionar, conjuntament amb l'ajuntament, la neteja viària, els parcs i jardins, passejos i barriades, així com infraestructures bàsiques. Aquesta gestió ha d'anar encaminada en dues direccions: pla d'acció immediata, així com un pla de manteniment a llarg termini.

Un consell de joventut i un altre per als nostres majors, que dinamitzin i gestionin les polítiques a dur a terme, per a aquests mateixos col•lectius.

Un consell ciutadà per a les nostres festes, en   què participi la comissió de festes existent amb representants del món músico-cultural i esportiu, donant empenta cap a la creativitat i cap a les nostres tradicions, cogestionant el pressupost municipal en aquest àmbit.

Nou Pla d'Ordenació Urbana, amb un procés públic des del primer moment.

Consens amb les diverses associacions afectades per plans que hagin de perdurar en el temps.

* Obrir la porta de l'alcaldia al ciutadà, incloses almenys dues tardes per setmana.

* Donar 30 dies per a l'estudi dels pressupostos municipals a l'oposició, i 45 dies per a consensuar. 

* Fer els plenaris municipals en horari nocturn, l'horari diürn és només per a entorpir l'oposició i les diverses empreses gabellines on treballen els regidors corresponents.

* No treure a concurs pliques d'obres i serveis (no corrents) durant els últims sis mesos de legislatura, així com no realitzar actes (no corrents) durant aquest mateix temps. 

-Donar veu a qualsevol formació política que hagi concorregut a les eleccions locals i que hagi obtingut un mínim de 100 vots, tot i no tenir representació de regidors.

Regular el desig de qualsevol ciutadà d'expressar els seus dubtes, queixes o suggeriments (tenir veu) en el ple consistorial.

(Els capítols amb estrelleta ja haurien de fer part de l'estil del nostre ajuntament, però, en no ser així, els incorporam a les nostres mesures de transparència i regeneració política.). 

 

Partit Popular de Capdepera