“S'han d'augmentar les freqüències de recollida de rebuig a determinades zones del municipi  per evitar problemes de salubritat i d'imatge”

  

 
  Com ja va advertir MÉS per Capdepera en el seu moment, les freqüències de recollida de rebuig que es varen establir en virtut del nou contracte de recollida de fems, resulten insuficients a determinades zones del municipi durant l'estiu.
 

  A zones urbanes turístiques com cala Mesquida o sa Font de sa Cala, l’empresa concessionària recull els fems els dilluns, dimecres, divendres i diumenges, mentre que a altres zones com Canyamel tan sols passen cada dimarts, dijous i dissabte. L’augment poblacional d’aquests indrets a l’estiu, unit a l’increment de visitants que opten per llogar pisos i apartaments, fa que les freqüències de recollida quedin curtes i els contenidors es trobin ràpidament saturats. Això provoca que la gent dipositi les bosses de fems al costat dels contenidors, formant-se autèntics caramulls de fems sobre la via pública, on poden romandre hores i dies.

 Les fotografies precedentes estan fetes el dilluns dia 21, a l'horabaixa.

  Però, per si això no bastàs, resulta que l’empresa concessionària, quan passa a recollir el rebuig durant la nit, sovint deixa sense recollir les bosses que hi ha defora dels contenidors, les quals l'endemà encara són allà.
 

 Tot plegat, el greu problema es dóna a llocs aferrats a establiments turístics i a la vista dels visitants. I no només es crea un greu perjudici a la imatge del municipi, sinó que també es provoquen problemes de salubritat, amb proliferació de moixos i rates. Si a aquesta situació hi afegim l’incivisme d'una part dels ciutadans i visitants de Capdepera, que segueixen depositant enderrocs, mobles i poda allà on no ho han de fer, ens trobam davant un panorama negre pel que fa a la recollida dels residus que generam i un problema greu al qual l’equip de govern ha de donar una solució.

  Demanam a la regidoria de Medi Ambient, i a l’equip de govern per extensió, un augment de les freqüències de recollida de rebuig a totes les zones turístiques de Capdepera per a pal·liar el problema de generació de residus durant l’estiu, així com un major control i sanció de les conductes incíviques de residents i visitants.


Aquesta fotografia i successives van ser fetes el dimarts al matí, és a dir, després d'haver passat el camió del fems durant la nit (els fems que eren fora del contenidor, en terra, allà continuaven)




  Com també vàrem advertir, els plans de control pressupostari que el Govern central ha imposat als ajuntaments ha provocat que aquests, a l’hora de treure a concurs els serveis públics bàsics, mirin únicament el preu ofert per les empreses, com més baix millor, sense valorar degudament els paràmetres de qualitat.


MÉS per Capdepera