Albert Llull es posa, altre cop, en ridícul amb una frase per a la història de la incompetència municipal. La frase és la següent: "No tenia ni idea". Aquesta frase, pronunciada per Albert Llull en el transcurs de la Junta General d'Accionistes de l'Empresa Pública Municipal Capdepera Segle XXI SAU, és la més notable percepció d'incapacitat, de nul·la gestió i el pitjor de nul·la inquietud política per saber de què parlem o del que s'està coent a l'Ajuntament.

Com pot un gerent d'una societat anònima presentar a la Junta General d'Accionistes uns comptes sense haver abans discutit i estudiat aquests comptes?

Com un gerent d'una societat anònima és incapaç d'explicar aquests comptes?

La commoció que va produir la figura del gerent assegut a la taula i sense saber què fer o què explicar va ser de vergonya aliena. Després de dos anys de nul·la gestió al capdavant d'una empresa pública, ens ensenya com encara es pot ser més inoperant i fugisser. El Sr Llull és una persona prepotent i no reconeix en cap moment, encara que ho demostri constantment, les seves limitacions i això l’empetiteix i el condueix cap a la destinació final i inevitable de la seva pròpia derrota com a polític. El seu primer pas cap a aquesta derrota va ser reconèixer la seva inhabilitat d'assumir el càrrec d'alcalde, les altres las va desgranant dia a dia en el seu no quefer diari. Les seves àrees són materialment abandonades, com la de turisme, la qual ja ha traspassat a un company de partit, o totalment relegada, com la de medi ambient, i el seu únic interès és assumir un sou anual de 32.224 €.

Recordo que el dia del seu augment de sou de 7.000 € anuals. Excusà aquesta pujada en el fet que hauria de tenir més dedicació, més disponibilitat, o sigui que hauria d'estar full time a l'Ajuntament i al costat de l'alcalde. La veritat és que després de vuit mesos d'aquesta declaració d'intencions no se’l veu per l'Ajuntament i la seva ganduleria i el desinterès pel càrrec es fa més considerable i alarmant, i sobretot tenint en compte que també va dir en el mateix ple que ell no treballa per un sou. El que està clar és que no treballa, però si que té un sou, el qual està molt per sobre del que cobra la majoria de ciutadans de Capdepera.

Si el Sr Llull té dignitat política i moralitat es reduirà voluntàriament la seva dedicació i per tant també el seu sou, ara bé, la seva dignitat política està pel terra i els ciutadans del municipi així ho consideren, ja que es mostren molt crítics amb la seva gestió i consideren que el seu salari és immoral. Ara bé el Sr Llull ha de considerar que de la moral no se’n menja.

Joan Ferrer