Joan Flaquer exigeix que el regidors de Medi Ambient i d'Esports assumeixin responsabilitats i demanin disculpes al proper plenari










El Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Capdepera, mitjançant el seu portaveu Joan Ferrer Flaquer, vol exposar la seva queixa per el que succeir al darrer Ple Ordinari en el apartat de prec i preguntes i mes concretament amb la regidora d’esports la qual en tot moment va mentir al plenari respecta al assumpte de la piscina.

Des de l’Ajuntament s’exigeix als ciutadans que en tot moment han d’assumir las normatives vigents, tant per utilització d’espais esportius, d’oci, de circulació, d’urbanisme, de medi ambient com els d’utilització d’espais públics. Molt correcte, ara be per part del Ajuntament s’ha de donar llum, i no vos podeu permetre el no fer-ho i botar-vos las normatives vigents, com per exemple amb el cas que a aquest escrit ens ocupa i preocupa.

La piscina es troba sense utilització, i per tant no es fa necessari el compliment d’aquestes normatives i el fet de que es tiri el cloro o el reductor de pH directament al tassó de la piscina no crea cap problema, ara be aquest ve quan uns ciutadans la utilitzen sense cap autorització aprovada i amb el total incompliment de la normativa de piscines públiques, lo qual pot comportar un greu perill per la seva salut.

A continuació exposo algunes de las normes que vostès amb la llicencia aprovada a la Junta de Govern Local incompleixen:

  • El personal que ha d’estar a càrrec de las instal·lacions de la piscina ha de tenir l’autorització de la Conselleria de Sanitat.
  • S’ha de tenir personal amb el títol de socorrista.
  • S’ha de tenir un sistema de dosificació que permeti, si cal, la dissolució total dels productes utilitzats per el seu tractament. Mai s’afegiran els esmentats productes directament al tassó de la piscina.
  • S’han de fer el assajos referits a la quantitat de cloro residual lliure, cloro combinat, transparència i pH, així com l’indicador de temperatura i humitat en piscina coberta. Tot això amb els aparells, patrons i reactius necessaris.
  • La determinació del cloro residual lliure, pH i transparència, s’han de fer com a mínim dos cops cada dia, anotant els resultats en un llibre de registre. La determinació de cloro combinat s’ha de fer un cop al dia.
  • Els vestuaris s’han de mantenir en tot moment nets i amb accessos per a minusvàlids  al igual que per la piscina. S’han de desinfectar diàriament per evitar el contagi de fongs o altres malalties.
  • S’ha de disposar d’un pla de neteja i desinfecció dels serveis higiènics i solàrium.
  • S’ha de disposar d’un equip de reanimació i una farmaciola.
  • Neteja diària dels filtres d’arena, prefiltres de las bombes i dels skimmers o sobreeixidors.

Sabent tot això vos atreviu a donar autoritzacions il·legals i que, a més a més, pot suposar un problema higiènic sanitari. A tot això també hi hem d'afegir el incompliment de la ordenança des preus per la seva utilització. Donam per fet que això es degut a que un regidor la utilitza i que per aquest motiu no tenim que cobrar els doblers.

Nosaltres, des de el nostre Grup Municipal, volem que es promogui el accés de tots els ciutadans a la piscina municipal sense cap tipus de discriminació i al mateix temps promoure l’ús i l’interes als escolars del municipi per la natació, o simplement per a que tots els membres dels equip de l C.E. Escolar o de qualsevol equip federat la puguin utilitzar com una part mes del seu entrenament, de lo contrari aquesta autorització al club ciclista s’entén com amiguisme.

Des de el Partit Popular exigim al Batle que el regidor de medi ambient, Sr. Llull, per promoure l’ús de la piscina sense permís i la regidora d’esports, Sra. Riera, per fer els ulls grossos que assumeixin responsabilitats en el proper plenari i demanin disculpes públiques per aquests fets.

Capdepera, 11 de juny de 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SR. BATLE DEL AJUNTAMENT DE CAPDEPERA