Un corredor verd molt car i que ningú reclama no és cap alternativa



 

La decisió del Govern Bauzá de renunciar a la finalització de la línia fèrria de Llevant ha deixat descol·locats als seus companys de partit de la comarca, que són molt conscients del malestar ciutadà que produeix aquesta renúncia. Per aquest motiu, i per tractar de “salvar la cara” es veuen obligats a defensar propostes absurdes dictades pel Govern.

Això és el que va passar al ple de Manacor on el portaveu del PP, Antoni Sureda, que presentà una moció, rebutjada per la resta de grups municipals, per tal de convertir el traçat ja construït del tren en un “corredor verd”. Aquest corredor verd, que ningú desitja i que hauria de desaparèixer si la propera legislatura una majoria política diferent acaba les obres del tren, tendria un cost, segons va declara el conseller de Medi Ambient, d’uns 5 milions d’euros. Cinc milions que es tirarien en unes obres absurdes.

Aquesta inversió inútil s’hauria de pagar del pressupost de la Comunitat, ja que no hi ha cap possibilitat de trobar finançament extern, en contra del que passa amb el tren que comptava amb subvenció ministerial.

L’obcecació del Govern Bauzá el fa renunciar a un medi de transport col·lectiu, social i ecològic, per potenciar les grans infraestructures viàries i els vehicles privats, encara que això suposi mantenir els problemes de mobilitat de la comarca de Llevant. Al mateix temps les consignes que dicta sobre els seus companys de partit, que no tenen la dignitat de revoltar-se davant les imposicions, els fa deixar completament en ridícul.

El portaveu popular va defensar la seva proposta de “corredor” com una via per la que podrien transitar vianants, ciclistes i, fins i tot cavalls. Se li va oblidar dir que també hi podrien passejar els burros...del PP. El que la comarca necessita és completar la via i posar en funcionament el tren, ningú necessita un “corredor” pels animals. Ni tampoc, que es malgasti una quantitat tant important. Els regidors del PP farien bé desmarcant-se de les polítiques del Govern. Si continuen secundant les polítiques discriminatòries del Govern cap una comarca que no controlen, no tenen cap ni una possibilitat en les properes eleccions.

En qualsevol cas, EU reclama una rectificació per part del Govern que el porti a completar el traçat del tren, exigint el corresponent finançament estatal, i la renúncia a obres innecessàries, cares i inútils, com les del “corredor”. Pensàvem que ja s’havia acabat el temps d’aquests projectes, però encara faran bo el Palma Arena o la maqueta de l’òpera de Palma que va pagar el Govern presidit per Jaume Matas.