La signatura del PSIB-PSOE, Més, Esquerra Unida i Independents per les Illes se produí a Can Alcover





PSIB-PSOE, MÉS. EU i Independents per les Illes han refrendat la signatura dels batles del Llevant per reanudar les obres del tren de Llevant que es troben a mig fer i que el Govern Balear ha decidit cancelar definitivament quan les obres estan a mig fer i el que costarà resoldre els contractes, pagar indempnizacions, expropiacions i adequació del territori per a qualsevol ús suposarà una quantitat de més de 30 milions d'euros, el 30% del que resta per acabar les obres del tren. Amb la diferència que aquesta despesa no l'assumirà el Ministeri de Foment sinó el Govern Balear.



El tren no és un caprici, tots els especialistes (arquitectes, entitats ecologistes - publicats a Cap Vermell) manifesten que el tren serà el mitjà de transport del segle XXI. 

No fer el tren suposa no resoldre el problema de mobilitat que hi ha a la Comarca del Llevant on el transport públic és disuasori per preu i impracticable per horaris. Un exemple: Anar en bus Cala Rajada-Palma costa 11€ i el darrer bus és a les 17h. 

Lamentam que el PP hagi canvait d'opinió, ja que fins l'any 2011 recolzà les obres del tren a tots els consistoris del Llevant, al Parlament, que baltes del PP participaren en MARXES PEL TREN que nosaltres organitzarem. Fins hi tot foren en alguna ocasió amfitrions de la MARXA (Capdepera, 2004),
El tren de Llevant forma part del Conveni ferroviari signat amb el Ministeri de Foment l'any 2009 i que era finançat íntegrament per l'Estat.

La signatura d'aquest document assegura que el tren arribarà a la mar. Sols serà necessari esperar l'alternància política.



Després de la signatura els signants van fer declaracions públiques. Pere Cortada, com a representant de la Plataforma pel Tren de Llevant va fer declaracions als mitjans informatius presents.