Aprovada la nostra moció
perquè les inversions
a realitzar en el Castell aquest 2013
es puguin cofinançar amb Fons FEDER


Les obres dels hotels Son Moll i Caballito
són un greuge comparatiu

Permetre seguir les obres als hotels Son Moll i Caballito és un greuge comparatiu. L'ordenança és clara en el sentit que les obres d'estructures que es realitzin en zones turístiques s'han de paralitzar a partir de Setmana Santa. La mateixa ordenança preveu excepcions per a casos singulars, però en cap d'aquests dos casos es donen les causes per permetre que segueixin les obres, entre altres motius perquè es podrien reprendre sense cap problema a partir de l'octubre en el mateix estat en què es troben ara. L'Ajuntamrent no pot premiar la falta de previsió de les empreses constructores amb una excepció. Per tant, aquesta decisió suposa un precedent perillós i un greuge respecte d'altres casos semblants, com ara el de l'Hotel Tucan, al qual es va negar aquesta possibilitat no fa massa temps. Si l'ordenança és massa restrictiva, com al·lega l'equip de govern, ho era abans i ho és ara. El PSM va votar en contra, en aquella ocasió, i ho ha tornat fer ara perquè creim que hi ha una legislació local que s'ha de respectar, aprovada en el seu dia pel Ple de l'Ajuntament. També crida l'atenció que, en el cas de l'Hotel Tucan, l'Associació Hotelera demanàs expressament que s'aturassin les obres mentre que en aquests casos hagi donat el seu vist i plau de manera implícita.

L'aljub construït a les cases de l'Agulla, devora l'Agulló, resulta que no és un aljub, tal i com ja va denunciar el PSM en el seu moment, sinó que sembla més una piscina, d'acord amb els informes tècnics adjuntats recentment a l'expedient obert per suposada infracció urbanística. Recordem que es varen atorgar a la propietat els permisos per construir un aljub per a l'emmagatzament d'aigua de reg. Atès que ara resulta que no es tracta d'un aljub i que l'obra està feta dins ANEI, el PSM demanarà la màxima contundència al Batle en aquest tema.

Parc Natural de Llevant. Vàrem demanar a l'equip de govern com és que cap representant polític de l'Ajuntament havia acudit a la darrera reunió de la Junta Rectora del Parc, la qual cosa no faria més que demostrar molt poc interès pel nostre patrimoni natural. I vàrem instar al Batle perquè prengui la iniciativa per mirar d'ampliar els límits del Parc a determinades zones del nostre municipi, amb totes les conseqüències positives que això podria suposar per al turisme de natura, seguint així les passes d'altres municipis.

Aprovada la nostra moció perquè les inversions a realitzar en el Castell aquest 2013 es puguin cofinançar amb Fons FEDER per a patrimoni cultural -fins a un 50% de fons europeus-. Ara cal que la regidoria de Patrimoni dugui a terme amb la màxima urgència totes les gestions necessàries per incloure el màxim possible d'intervencions en aquestes ajudes.

PSM-Entesa de Capdepera