JUBILATS PER MALLORCA DENUNCIA QUE EL GOVERN DE MARIANO RAJOY ROBA DINERS A 9 MILONS DE PERSONES






La reforma, via pressupost general de l'Estat, que ha aprovat el govern central del PP, provocarà que els pensionistes perdin poder adquisitiu durant el 2013, dèficit que se sumarà al que ja es va provocar el 2012 en suprimir la gratuïtat en la compra de medicaments.

 

L'actualització de les pensions d'un 1% de manera general i d'un 2% en les de menor quantia durant el 2013, quan la inflació anual oficial ha estat del 2'9%, representa que els pensionistes, en la majoria dels casos, perden l'1'9% restant. Aquesta doble injustíca, la d'haver de pagar els medicament que necessiten i ara el nou maltractament econòmic, representarà un robatori de 4000 milions d'euros al col·lectiu durant els anys 2012 i 2013.

Jubilats per Mallorca considera que la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes, deixa en situació de màxim risc centenars de milers de famílies immerses en una situació de fallida real econòmica, famílies que davant la crisi que no han provocat, no tenen altre recurs per a la mera subsistència que les entrades provinents de les minses pensions que cobren els parents jubilats, el 75% dels quals cobren pensions inferiors als 800 euros cada mes.

A la injustícia social que representa que persones d'edat avançada hagin hagut de començar a pagar els medicaments que els garanteix la salut, hi hem d'afegit l'atac frontal que representa per a les seves possibilitats de supervivència, la pràctica inoperativitat de la Llei de Dependència a causa de la reforma legal i les retallades pressupostàries a que l'ha sotmesa el govern del PP. Ens demanam si el que pretén Mariano Rajoy és avançar l'edat de defunció de milions de persones amb l'excusa de poder retallar el dèficit.

Palma. 10 de gener de 2013

Jubilats per Mallorca