Després de 17 mesos de l'actual govern municipal ja, i no és d'aquest mes, s'ha quedat completament demostrat que no dóna per més. Els actuals regidors no estan per la tasca de treballar. El seu total desinterès i prepotència queda patent en cada ple i en cadascuna de les preguntes que els formulem i principalment de les respostes que ens donen, més ben dit, de les respostes que no donen, ja que desconeixen quin és el seu treball i la seva obligació com responsables d'unes àrees o regidories municipals.


A més el govern municipal es troba immers en una constant i greu crisi institucional i econòmica en no aconseguir dur a terme un control exhaustiu de les despeses corrents i que aquests d'una manera important segueixen soscavant l'erari públic sense que de moment es vegin actituds per invertir aquesta tendència. A més cal afegir la greu crisi política que s'està niant en el govern local a causa de la problemàtica personal d'alguns regidors de UCAP i que soscavant el seu crèdit personal i complicant més encara la gestió de les regidories ajuden a empitjorar, la de per si, ja greu situació municipal i que demostra que tot això és principalment per mantenir el seu càrrec i el seu sou sense importar-los el municipi.


La manca de directrius polítiques ha portat conseqüentment que no s'hagin planificat el treball i el rumb a seguir. Només hi ha un interès clar i únic i aquest no és altre que el poder pel poder, només per poder presumir que són responsables d'una gestió municipal, però sense saber quin tipus de gestió i com gestionar-la.


En els últims plens anem preguntant als diferents regidors sobre la seva gestió feta fins ara i quina és la seva comesa previst per a l'any 2013. Evidentment les respostes són ambigües i poc diàfanes sobre el rumb previst pel govern municipal i la seva gestió és només sobre la base del dia a dia i l'impuls donat per l'alcalde per augmentar els ingressos municipals estrenyent els malmesos butxaques dels nostres conciutadans. Exemples n'hi ha a tot arreu i a continuació exposem uns quants sobre la nefasta gerència de les seves àrees:


ESPORTS: Regidor Fernando Martínez
• La piscina segueix tancada després de 6 anys i el més trist és que no s'obrirà en l'actual legislatura, excepte per a l'escola de natació d'estiu.
• Reducció de les escoles municipals d'esports.
• Augment dels preus de les escoles d'estiu i de les escoles esportives municipals.


EDUCACIÓ: Regidora Antònia Caimari
• Augment dels preus de l'escola d'adults.
• Augment dels preus de l'escola de música.
• Augment dels preus de l'escola d'estiu.
• Reducció dels cursos municipals.


SERVEIS SOCIALS: Regidora Ivon Daniela Renaud
• Sense cap interès per ajudar a la problemàtica que tenen els veïns del municipi. No té constància de les famílies que a dia d'avui viuen sota el llindar de la pobresa al nostre municipi, ni quantes persones necessiten aliments. Un autèntic fiasco.


INTERIOR: Regidora Joana Llull
• Augment dels preus de les multes.
• Pressió per multar més els veïns del municipi.
• Descontrol del cos policial i desil · lusió dels seus membres.


HISENDA: Regidor Sebastià Sureda
• Segon pla d'ajust per préstec bancari i pagar als proveïdors.
• Augment de tots els impostos, preus públics i taxes municipals.


Deia el premi nobel d'economia Milton Friedmann en el seu llibre la Tirania del Statu Quo, que tota nova administració disposa de sis a nou mesos per dissenyar i posar les pedres miliars dels canvis importants. Passat aquest temps, l'experiència generalitzada mostra que es cau en la rutina i la ineficàcia. Queda clar que això és el que passa a Capdepera ja que els regidors no s'han assabentat de la situació en què es troben i el no-res més absoluta anuncia el que queda per venir. NO-RES.