OPERACIÓ SILVESTRE. La Guàrdia Civil d'Artà ha detingut dos homes de 23 i 30 anys com a presumptes autors de més de 60 robatoris en domicilis aïllats de l'illa.


Un dels detinguts llogava cotxes a Cala Rajada per a dificultar el seu reconeixement, tot i que aquest fet despertà sospites.

En un comunicat, la Benemèrita ha informat que, en el marc de l'anomenada Operació Silvestre, s'ha confiscat nombrós material en un registre practicat a un dels detinguts, que ha estat exposat a les 12.30 hores en dependències de la Guàrdia Civil d'Artà.
La Guàrdia Civil ha explicat que des del passat estiu es venien investigant robatoris amb força en habitatges situats en zones aïllades en les localitats de Capdepera, Canyamel, Cala Mesquida, Artà, Colònia de Sant Pere, Sant Llorenç i Son Servera.
Així, ha detallat que en la majoria dels casos es tractava d'habitatges vacacionals de ciutadans estrangers que no resideixen habitualment en elles, fet que va dificultar la investigació en desconèixer les franges horàries en què es van produir els fets.
Durant la investigació, es va detectar que un dels detinguts, delinqüent habitual de la zona de Cala Rajada, llogava freqüentment vehicles de lloguer-a-car de petita gamma, tot i disposar de vehicle propi, fet que va fer sospitar als agents.
Mentre, la nit del passat 28 de novembre, una veïna d'Artà va sorprendre un individu que sortia de l'interior del seu domicili a través d'una de les finestres i com fugia en un vehicle.
Gràcies a les dades facilitades, es va aconseguir detenir el primer dels autors en les rodalies del cementiri d'Artà conduint el vehicle utilitzat en alguns dels robatoris.
Posteriorment, es va identificar i localitzar el segon autor en les proximitats del seu domicili de Capdepera, a qui després de realitzar un registre domiciliari, se li van confiscar televisors, joies, dues armes curtes detonadores, 2 carrabines d'aire comprimit, DVD, ordinadors portàtils, telescopis, prismàtics, equips de so, consoles de videojocs, tallagespa, netejadores automàtiques, instruments musicals (bongos), càmeres fotogràfiques digitals, objectius, un aparell de visió nocturna, multitud d'eines, llanternes i equips de golf.
Fins ara, la Guàrdia Civil ha destacat que s'han aclarint més de 60 robatoris en habitatges rurals aïllats, tot i que es continuen comprovant les denúncies rebudes durant aquest últim any amb la intenció de localitzar més perjudicats i tornar els efectes als seus propietaris. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dia 1 en els Jutjats de Manacor.
Finalment, la Guàrdia Civil ha indicat que qualsevol persona que hagi patit un robatori a casa seva en zona rural, poden passar per les dependències de la Guàrdia Civil d'Artà, entre les 09.00 i les 19.00 hores en dies laborals, per tal de reconèixer els diversos objectes recuperats.

Més informació a: http://www.guardiacivil.es/es/prensa/noticias/index.html