El que no entenem és que l’equip de govern faci un ús tan interessat i demagògic de la paraula “solidaritat”, utilitzant el nom de la institució que representa tots els ciutadans.

 




Ens ha sorprès el darrer comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera, en el qual es fa servir el Departament de Premsa així com l’escut de l’Ajuntament, per fer propaganda de la rebaixa del seu sou, acabant amb la frase: “PSOE i UCAP s’han solidaritzat d’aquesta manera amb els funcionaris de l’Ajuntament als quals també se’ls ha suprimit la paga per ordre del Govern central”.

Poques vegades abans havíem vist un ús tan descarat i sectari dels serveis de l’Ajuntament, com ara el Departament de Premsa –que paguen tots els ciutadans–, així com dels propis símbols de la institució, per a enaltir el paper de dues formacions polítiques concretes. Podríem entendre que PSOE i UCAP, com a tals, emetessin els seus propis comunicats per penjar-se medalles. El que és inconcebible és que s’utilitzin mitjans al servei de la institució per fer-ho.

Però entrant en el fons de l’assumpte, també cal comentar que l’eliminació de la paga extraordinària de Nadal dels membres de l’equip de govern, a més de ser una mesura que s’està executant a bona part dels ajuntaments mallorquins, era una acció que venia demandant l’oposició des de fa alguns plenaris. I per afegitó, cal dir també que a proposta de l’oposició –concretament de PSM-Entesa– també es va reduir proporcionalment la quantitat que cobren els regidors de l’oposició en concepte de dietes per assistir a Plens i Comissions Informatives. Per tant, vol dir l’equip de govern que només PSOE i UCAP són solidaris amb els funcionaris?

A més, parlant de solidaritat d’uns i altres, cal remarcar que mentre els membres de l’equip de govern no han deixat de percebre ni una sola de les seves nòmines resulta que els regidors de l’oposició no reben cap cèntim en concepte de dietes des del mes de novembre de 2011. PSM-Entesa entén perfectament que en moments de crisi econòmica les dietes de l’oposició no siguin una prioritat i hagin de quedar a la coa dels deutes pendents, però el que no entenem és que l’equip de govern faci un ús tan interessat i demagògic de la paraula “solidaritat”, utilitzant el nom de la institució que representa tots els ciutadans.

               PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada