El PP proposa una modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, per a vehicles híbrids i elèctrics










AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

 

El Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Capdepera, mitjançant el seu portaveu Joan Ferrer Flaquer, i d’acord amb el que es preveu al Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, presenta la següent Moció per al seu debat i votació al proper Ple Ordinari.


Exposició de Motius:

 

La mobilitat sostenible es un concepte nascut de la preocupació per el problemes medi ambientals i socials ocasionats per la generalització durant la segona meitat del segle XX, d’un model de transport urbà basat en el cotxe particular. Els inconvenients d’aquest model, entre el que destaquen la contaminació del aire i el consum excessiu d’energia, han provocat una voluntat col·lectiva de trobar alternatives que ajudin a pal·liar els efectes negatius.

 

La practica totalitat dels països desenvolupats i de OCDE estan implantant polítiques de recolzament als vehicles híbrids i elèctrics . A la Unió Europea es vengueren deu vegades mes de vehicles elèctrics que el any 2010. Al nostre país ja s’estan fabricant aquests tipus de vehicles.

 

Aquí a Capdepera el u de desembre de 2009 es va aprovar per unanimitat de tots els partits que componien l’arc municipal a aquella època una proposta de la regidoria de medi ambient per L’ADHESIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA AL PACTE DE BATLES, amb la següent exposició de motius:

 

Atès que per part de la UE, en data 9 de març de 2007, adoptà el paquet de mesures “Energia per un món que canvia”, amb el qual es comprometia de manera unilateral a reduir les emissions de CO2, un 20% abans de 2020, com a resultat d’un augment del 20% de l’eficiència energètica i una quota del 20% de fonts d’energia renovables en el mix energètic.

Atès que es reconeix la responsabilitat de l’autoritat local juntament amb les autonòmiques i nacionals de millorar l’eficiència energètica, i de combatre l’escalfament global i, essent les ciutats i municipis, els responsables de la meitat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Atès que el comité de les Regions de la UE subratlla la necessitat de sumar les forces locals i regionals, i per tal es creà el Pacte de Batles “Compromesos amb l’energia sostenible local”.

Atès que el Pacte de Batles suposa dur a terme un programa d’acció destinat a la reducció efectiva del 20% de les emissions de CO2 al municipi de Capdepera, abans de l’any 2020.

Atès que el municipi de Capdepera, manifesta el seu compromís de dur a terme l’esmentat programa d’acció, el qual suposa una eina efectiva per aconseguir un municipi sostenible i respectuós amb el medi ambient, a més d’una evident millora de la qualitat de vida.

Atesos els fonaments de l’exposició de motius, és per la qual cosa la Regidora de Medi Ambient, na Maria Pilar Gasull Albons,

 

PROPOSA

PRIMER.- L’adhesió de l’Ajuntament de Capdepera, al Pacte de Batles, compromesos amb l’energia sostenible local.

Per la qual cosa, el batle de Capdepera haurà de signar el formulari d’adhesió i remitirho a l’entitat supramunicipal pertinent. Així com a executar les accions necessàries per a la posada en marxa del programa d’acció per a la reducció de les emissions de Co2 al municipi de Capdepera.”

I per UNANIMITAT dels reunits, sent disset el nombre legal de membres del Consistori i disset els assistents, s’acorda:

 

PRIMER.- L’adhesió de l’Ajuntament de Capdepera, al Pacte de Batles, compromesos amb l’energia sostenible local.

SEGON.- Autoritzar el Sr. Batle per a la signatura del formulari d’adhesió i quanta documentació sigui precisa per a l’execució d’aquest acord.

TERCER.- Remetre el formulari d’adhesió a l’entitat supramunicipal pertinent.

QUART.- Executar les accions necessàries per a la posada en marxa del programa d’acció per a la reducció de les emissions de Co2.

Per això el grup municipal del Partit Popular pensam que seria interessant poder afegir el nostre municipi a iniciatives modernes i serioses que ens posicionaria com un municipi sensible i interessat en apostar per la tecnologia moderna i la defensa del medi ambient.

I també el que volem es que aquest acord no quedi com una mera declaració d’intencions i el que pretenem es la millora de la eficiència energètica i la reducció del CO2 i de contaminants al nostre municipi. Per tant els membres del grup municipal popular presentem els següents

ACORDS:

Recollint lo que diu el Real Decreto Legislativo 2/2004 al article 95.6, aprovar una modificació de la Ordenança Fiscal reguladora del Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica de la següent manera:

 

·        Una bonificació de fins el 60% en vehicles Híbrids.

·        Una bonificació de fins el 75% en vehicles Elèctrics.

Capdepera, 4 de setembre de 2012

 

Joan Ferrer Flaquer

SR. BATLE DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA