100x100 compromís amb el poble?

 

 


El departament de Medi Ambient es va posar en marxa, com a tal, en la legislatura del Partit Popular i Es Grup, en què es van crear una plaça de tècnic mediambiental, una de zelador mediambiental i dues de brigada verda. Aquesta brigada verda es va crear a petició de la ciutadania i els seus membres eren els encarregats d’educar i explicar el que es posava en marxa, com ara l’ordenança de neteja viària per al seu compliment, i al mateix temps perquè fossin els ulls, boca i peus del departament i del regidor de torn. Tot això amb la intenció de modernitzar i millorar la qualitat del nostre municipi turístic. Millor recollida d’escombraries, més neteja per tot el recinte i alliçonar els nostres veïns amb el reciclatge, amb uns costos adequats i sense haver d’augmentar els impostos per això.

Per primera vegada es va fer un plec de neteja on s’incloïen mapes de tot el municipi, especificant les rutes, freqüències i horaris de neteja, tots els carrers del municipi resultat d’escoltar les associacions de veïns.

A inicis de l’anterior legislatura (PSOE, UCAP-UM i PSM-NM) es van iniciar uns canvis polítics tant en la recollida d’escombraries com en la neteja viària que van suposar un augment brutal de costos i tot això, per descomptat, amb l’augment dels impostos i de les taxes. Tot en nom d’una suposada millora de la qualitat del municipi. La seva excusa era aquesta, si volem tenir qualitat s’ha de pagar. El temps posa cadascú al seu lloc, i el temps ha donat la raó al PP quan s’hi va oposar avisant que la recollida d’escombraries porta a porta pel centre de Cala Rajada era totalment inviable i que els costos assumits eren absurds per al temps de crisi que s’estava generant. Des del Partit Popular sempre demanàvem seny pel que estava arribant i no hem estat mai escoltats, al final s’ha tret la recollida d’escombraries porta a porta pel centre de Cala Rajada i s’ha reduït el contracte de neteja viària.

I això ho volem remarcar, de la situació d’abandonament que sentim els veïns del municipi i primordialment del poble de Cala Rajada. A hores d’ara el departament de Medi Ambient ha estat desmembrat i fa altres menesters pels quals no van ser contractats. Només cal fer una passejada per qualsevol carrer de Cala Rajada i observarem la brutícia acumulada de mesos en qualsevol racó del poble. La màquina escombradora no passa pels carrers, encara que sí que passa per algun aparcament privat, i la neteja manual brilla per la seva absència, les papereres es recullen a deshores i les escombraries s’acumulen per la vorera, convidant els turistes a copejar-les com a pilota de futbol. L’olor d’escombraries i de pixum és marejadora, mentre la màquina que neteja amb aigua a pressió es limita a netejar el que li dóna la gana, com davant algun portal o alguna consulta professional.

El servei que ofereix l’empresa adjudicatària no és aquell a què està obligada per contracte, i mentrestant el regidor de Medi Ambient, Alberto Llull, no li ha obert cap expedient per incompliment. Estam parlant d’un municipi turístic que vol un turisme de qualitat, però el que oferim són uns serveis de merda. Els oferim als nostres visitants brutícia, males olors, sorolls i escombraries a tot arreu tant en carrers com en solars. També oferim plagues de paneroles, de puces i paparres a causa de la brutícia i escombraries acumulades. Els parcs infantils abandonats, sense neteja ni desinfecció. Jardins bruts i un llarg etcètera. Això ho pateixen els nostres visitants i els nostres veïns. Els gossos campen a tot arreu per parcs, jardins públics, per les voreres i per les platges.

On està la brigada verda que es va crear per a això?

On es fan les campanyes informatives d’animals de companyia?

On es fan les campanyes de conscienciació als ciutadans per a l’ús de la deixalleria?

Per què trobam les àrees d’aportació plena de voluminosos?

No dic res de nou, tampoc m’ho invent. Això és un petit resum que m’arriba a mi i als meus companys de partit a través de les queixes dels ciutadans i dels turistes, els quals es troben sorpresos de tanta deixadesa.

No serveix d’excusa la crisi econòmica ja que el govern actual és el responsable de la greu situació econòmica municipal, i servint-se d’aquesta han rebaixat els serveis però han mantingut els impostos i les taxes que van apujar per oferir aquest lamentable servei i lamentable espectacle.

Senyor LLull, posau-vos les piles i obligau l’empresa de neteja viària a complir amb el contracte, i si no comenci a sancionar, vostè és el que mana. Actuï ja d’una vegada i deixi de filosofar i de riure.

Joan Ferrer