COMUNICAT de la POLICIA LOCAL de CAPDEPERA
Consells de seguretat a les platges


 

   Davant les recents i nombroses denúncies rebudes a la Policia Local, per sostracció d'objectes personals, diners, etc, que es produeixen a les platges del nostre terme municipal, es fa necessari donar uns consells als ciutadans de Capdepera i als turistes i visitants que, segurament, seran d'utilitat, a fi de disminuir i, si és possible, eradicar aquestes sostraccions.

Si visita vostè les nostres platges, procuri portar els diners justos per a les despeses del dia (adquisició de menjar, begudes, etc). Es recomana com a màxim, portar uns 50 euros, així, si es produeix una sostracció, el dany o trastorn que es causa és mínim. No porti amb vostè, si és possible, càmeres de fotos, equips d'àudio o reproductors de vídeo, ni targetes de crèdit si, des del seu domicili o habitació d'hotel, hi ha poca distància de la zona de bany. A la platja, és primordial, si es deixa la borsa al costat de la tovallola per prendre un bany, que aquesta borsa estigui sempre a la vista del seu propietari. Mai doni l'esquena al mar, als objectes personals ni es capbussi, encara que sigui per uns pocs segons. Una altra mesura de precaució, si es visiten les platges en nombre superior a una persona, que els banys siguin alternatius, quedant sempre una persona a la platja per a custòdia dels objectes personals.

Els delinqüents se solen camuflar com banyistes, amb vestits propis de platja (banyador, ulleres de sol, etc) i observen tots els moviments de la possible víctima (si està lluny dels seus estris, si està d'esquena, si està submergida en el mar, etc, per procedir, en pocs segons, a la sostracció de la borsa o del seu contingut. A més, gairebé mai actuen sols i el sostret passa de mans del lladre a un altre que està allunyat del lloc de la sostracció, de manera que, encara que per les forces de seguretat es procedeixi al seu registre, és difícil trobar el material a les seves butxaques, no podent demostrar la seva autoria. Recordeu que, encara que no tingui el número secret de les seves targetes de crèdit anotats en un paper per seguretat, encara hi ha determinats comerços que no sol·liciten el DNI o passaport a l'usuari, per la qual cosa és fàcil que s'utilitzin aquestes targetes fraudulentament. Així mateix, és important per als turistes i visitants deixar la clau de l'habitació de l'hotel a la recepció, ja que és fàcil aconseguir-les i sostreure objectes o diners de les habitacions d'hotels.

Esperem que aquests senzills consells, serveixin perquè vostès tinguin unes vacances o descansos en les nostres platges sense cap sobresalt.

Atentament,                              
LA POLICIA LOCAL