CARTA DELS PARES I MARES A L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA CONTRA LA MODIFICACIÓ DELS PREUS DE LES ESCOLETES MUNICIPALS

 














Recentment ha estat publicat en el tauló d’anuncis de l’escoleta el quadre de tarifes per al curs 2011-2012.

Aquestes noves taxes suposen un augment desmesurat de la quota (d’un 25%), amb la qual cosa, l’escolarització dels infants suposa una despesa de 150€/mes, sense tenir en compte el servei menjador i independentment de les hores d’assistència del/de la participant al centre.

Aquesta pujada de preus s’ha produït de forma gradual al llarg dels darrers 3 anys. Quan es va inaugurar l’escoleta es pagaven 100€/mes. La primera pujada fou d’un 20%. (120€/mes)

Els preus del menjador també han pujat any rere any, passant dels 60€ inicials als 80€ actuals.

L’augment dels preus suposarà als pares i mares un desemborsament de 230€/mes amb servei menjador inclòs, cosa que, per a moltes famílies davant aquesta època de crisi en què estam immersos i l’escurçament dels mesos en què es treballa pel que fa a la temporada turística, és una quantitat poc assumible. 

Davant tot això,

- Hem de deixar de portar als/a les nostres fills/es a l’escoleta?

- Hem de fer treballar els nostres pares i mares “padrins/es dels/de les nostres fills/es” perquè tinguin cura d’ells/es?

- I si no tens familiars que et puguin donar un cop de mà?

- Què passa amb les famílies que tenen 2 o més fills/es a l’escoleta?

 

Consultats els preus establerts amb algun poble de la comarca de Llevant, com per exemple, el municipi de Son Servera, la quota establerta del servei és de 110€ i inclou esmorzar, aigua i menjador, i el municipi d’Arta és de 90€ el servei d’escolarització i, tot i així, la diferència amb els preus del de Capdepera és bastant significatiu.

Què passa? És que la gent de Capdepera té més diners que ningú?

Realment ens hem d’equiparar amb les escoletes de Palma?

 

La nostra demanda és que es revisin aquestes tarifes generalitzades i es divideixin tenint en compte el temps de permanència dels/de les alumnes en el centre, podent escollir entre horaris de matí, horabaixa o dia complet (menjador a part) ja que no és el mateix un/a nin/a que acudeix al centre 4 hores que un/a altre/a que acudeix 8 hores. Entenem que una escoleta s’ha d’adaptar, en la mesura del possible, als horaris de la gent que fa feina i no té on deixar als/a les seus/seves fills/es, per això paguem.

 

El pròxim dia 23 d’agost a les 10:00 hi ha concertada una reunió amb el regidor d’Educació i Cultura D. Javier Rodríguez Abril a l’Ajuntament de Capdepera. 

 

Preguem l’assistència a qualsevol persona interessada en què no es produeixi aquesta pujada de preus.

En aquesta mateixa reunió es lliuraran totes les firmes recollides en contra d’aquest quadre de tarifes.

 

Gràcies i salutacions,

Consell escolar escoleta Eriçons

 

 

Capdepera, 18 d’agost de 2011.