ELS DISSABTES DE CADA SETMANA

   Tots els que som adeptes al rei dels esports,  a pesar de tenir un profund tint republicà, i heu dic per lo del rei, escrit anteriorment estam més que farts de lo que ens estan fent en les transmissions esportives del dissabte. Abans si pudíem veure alguna cosa pel IB3, encara que tinguéssim que eliminar la vou dels dos locutors que ens martellejaven els nostre cast sistema d’audició.  Ens tallaven el TV3 que era l’emissora que volíem  voure , que conte amb bons professionals, i ens duplicaven el 33. Eren temps en que els peperos, dominaven la situació. Pensàvem, innocents de noltros ,que una vegada fet el canvi tant desitjat, la situació seria un altre, però vet aquí tot segueix igual, malgrat  que ara ens governen a ca nostra, els sociates tant a Ciutat com a Caput Petrae. (El Sant Pare vol introduir el llatí una altre cop en les celebracions litúrgiques).
   I com podeu comprendre màrtirs d’aquest fets ens sentim impotents davant aquets fets, més encara, patint la guerra declarada entre les companyies espanyoles que es dediquen a les transmissions esportives, mostrant al món sencer, el tercer mundisme que es Aquesta Terra de Cunills com l’anomenaven els antics fenicis.
   Però... Esquerra reclama futbol en català i es lo que ha fet la diputada eivissenca d’aquesta formació registrant dues preguntes al Govern Central que presideix el ZP. Es `probable que la seva portaveu contesti, com es habitual en ella, de Constitució, Constitució, Constitució, i tinguem que seguir, veient La Sexta, que aquí no es veu per tot en garantía i escoltar un llenguatge que fa 300 anys ens imposaren els invasors castellans.
   ¿Fins quan durarà aquest martiri? Segur quan haurem guanyat el cel.

Joan Espiritusanto Marquès