Ahir al capvespre se celebrà l’acte central i primordial  de les festes de Sant Roc, patró de Cala Rajada. Tot el demés que s’ha estat representant, ha estat dedicat a  aquest sant, nascut a Montpeller, antiga plaça que pertanyia al Regne de Mallorca, per això també el podem considerar un sant mallorquí.
La gent de Cala Rajada i també molta de Capdepera, davallà a  participar a la Missa Solemne presidida pel nostrat mossèn Mulet Bujosa i tres mossens més, ben coneguts del nostre poble.
Seguint tal vegada l’estela de la Corporació palmesana, que ha manifestat que no aniria a les funcions religioses, la nostra, la Corporació gabellina, pareix igualment de la mateixa opinió, no ho sabem, i veient que allà estava reunida una bona part del poble, els seus representants “brillaban por su ausencia”.  Els seus motius tindran, cadascú ha de poder fer allò que li dicta la seva consciència, però creiem que les festes haurien d'aclarir-se i AL CESAR LO QUE ES DEL CESAR I A DIOS LO QUE ES DE DIOS,  i no mesclar ous en caragols

Joan Espiritusanto