Li don les gràcies, i tant de bo a Facebook tothom fos igual que vostè i jo...










Sr. Esteva:

Sí, és cert que aquesta contesta l’ha treta del grup, però també és cert que ho ha fet ometent que es tractava d’una resposta a un altre comentari.
 

Cit textualment:


“Ya veo q no teneis ni puta idea de leer?? que no se a nombrado a la familia serrano?? aora tengo mas claro qe sois una panda de inutiles...nose qe pavo dice lo de los cimientos que pasa que pa q estan los arqitectos y los jefe de obras esqe no ven como estava,son una panda de incompetentes como vosotros,si ay qe culpar a algien culpamos a todos los culpables,al alcalde,al arqitecto al gefe de obra al director general de serrano un tal obrador que ese es el q mas culpa tiene de qerer el hotel abierto en 4 meses..dejaros de memeces y culpar al propietario q es el qe menos culpa tiene,el pide reformar el hotel contrata a gente para q lo aga y a partir de ai no tiene responsabilidad..vais a lo simple en plan zapatero a culpar al que os da envidia por qe sois todos unos muertos de hambre que estais en el paro amagardos y no teneis donde caeros muertos..pura envidia veo yo x aqui-"
 

La resposta a la qual vostè es remet és la d’una jove de 17 anys, del poble, visiblement molesta, la qual, de mala manera i posant-se a la mateixa alçada, contestà a l’individu. Encara que no compartesc els seus termes, ho comprenc, ja que es va tractar d’un moment d’ofuscació. O donam totes les dades o no en donam cap, perquè, reiter, si es treu de context la resposta, sembla que el grup és un eixam d’insults i menyspreus als propietaris o a terceres persones pel fet de tenir una opinió divergent.  
  També li vull comentar que, evidentment, la presentació del grup és la que vostè diu, i afegir-se al grup no implica estar d’acord amb TOTES les opinions que s’hi aboquin, encapçalament inclòs.  En tot cas, no és així en els fulls de firmes, els quals, fora del medi web, presenten un context seriós, amb una petició respectuosa, i on se signa i hi figura el número de DNI. Ja dic, tot per fer-ho de manera seriosa i amb respecte. 

Torn a reiterar-li que no tots tenen els mateixos motius ni els desenvolupen de la mateixa manera, amb la qual cosa, insistesc també de nou, no fiqui vostè en el mateix sac tots els firmants ni a tots els del grup de Facebook, entre d’altres coses perquè ni tots són de la mateixa opinió ni tots tenen el mateix nivell de maduresa i/o educació en la manera d’expressar les seves opinions. Li record igualment que ja hi ha més de 700 firmes, que són en la seva majoria de veïns seus, d’amics i conciutadans del seu poble, com jo, i en la seva gran majoria ens mereixem el mateix respecte que oferim.

I perquè consti, de les 140 opinions posades a la pàgina esmentada, es poden comptar i veure qui són els que manifesten opinions vexatòries, insultants i irrespectuoses, i comprovar de quin costat són, i tot i que són poques encara haurien d’haver estat menys. 

Una altra vegada, el meu respecte més profund a la seva opinió, de la qual aquesta contesta no és més que una simple puntualització sobre allò que crec que no està contat des de la imparcialitat. 

De la imparcialitat, aquí ho afirm, ni vostè ni jo en feim part. I en don gràcies, perquè significa que vivim en democràcia i som persones civilitzades, capaces de mantenir una discussió sobre distints punts de vista, sense faltar, humiliar o insultar.
Per això li don les gràcies, i tant de bo a Facebook tothom fos igual que vostè i jo.

Noemi del Barrio