L'Ajuntament presentarà quatre projectes al Govern central per accedir als ajuts anunciats per Zapatero




   L'Ajuntament de Capdepera va aprovar en un ple extraordinari ahir dimecres, 21 de gener, els projectes que pretén impulsar mitjançant els ajuts que el Govern central destinarà als ajuntaments. Per a l'adjudicació d'obra pública, amb l'objectiu de generar ocupació a partir de març i per fer front a la crisi econòmica i frenar l'atur, anunciada recentment pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

   El municipi gabellí presentarà a l'executiu central un total de quatre projectes demandats i necessaris per a la localitat i que assoleixen una inversió d'1,9 milions d'euros, que seran sufragats pel govern de Zapatero.

   Un dels projectes que l'Ajuntament de Capdepera vol portar endavant és la rehabilitació, adequació, conservació, i supressió de barreres arquitectòniques de l'edifici municipal 's'Olivera'. Amb una inversió de 234.000 euros l'edifici de la Policia Municipal de Capdepera acollirà l'ampliació de diverses dependències, que alhora, permetrà resoldre situacions de risc laborals.

   Un altre dels projectes que el consistori considera necessari és la rehabilitació integral de l'edifici municipal Ca'n Creu d'Inca. Mitjançant la inversió de 1.064.000 euros, s'habilitaran tres plantes, incloses un ascensor a la part posterior de l'edifici, perquè en un futur pugui absorbir l'administració municipal.

   Amb uns altres 408.000 euros, l'Ajuntament gabellí pretén realitzar la dotació de serveis al carrer Principal, que serà l'accés a la futura guarderia o escoleta municipal del nucli urbà de Capdepera.

   En el nucli de Cala Rajada, l'Ajuntament vol destinar una part d'aquesta ajuda del Govern central, en concret uns 217.000 euros, a la reurbanització de la Plaça dels Pins. Als 3.640 metres quadrats, s’hi substituirà el paviment i el mobiliari urbà i es preveu habilitar un parc infantil.  

   Departament de premsa.
  Ajuntament de Capdepera.