Image

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L’ IMPOST SOBRE BENS IMMOBLES  

Evidentment no podem votar més que en contra pels motius ja exposats a la nostra moció que vàreu passar a l'anterior Ple, i la vàreu rebutjar, ja que la vostra única intenció és la de recaptar els doblers que necessiteu per cobrir las vostres intencions, que no són altres que sucar a tots i cada un dels ciutadans del municipi de Capdepera. Els deliris de grandesa de la regidora de Medi Ambient, amb la vostra total submissió i tot això barretjat amb el total descontrol que heu portat del pressupost, ens heu conduït  on nosaltres ja avisàrem en el seu moment, i que no és altra que les típiques solucions socialistes de pujar els impostos i las taxes, encara que sigui en uns moments tan delicats per a les economies de les empreses, petites i mitjanes, per als treballadors i de las famílies del nostre municipi.
L'IBI és un impost amb una acció directa a la butxaca de tots i cada un dels veïns. L’any passat ens castigàreu amb un augment de l'IPC damunt la base impositiva i amb un augment del 7% damunt el tipus de gravamen, passant del 0’55 al 0’62. Per el proper any ens regaleu amb l'augment de l'IPC, per vosaltres el 5%,  damunt la base impositiva i amb un augment del tipus impositiu passant-lo del 0’62 al 0‘65. Estam xerrant d’un 10 % mes que l’any passat. Però no vos conformeu amb aquest augment, que més a més, a les
10 béns immobles d’ús industrial amb major valor cadastral el castigueu amb un augment del 37%, passant el seu tipus impositiu al 0,85%.
10 béns immobles d’ús comercial amb major valor cadastral el castigueu amb un augment del 37%, passant el seu tipus impositiu al 0,85%.
10 béns immobles d’ús oci i hosteleria amb major valor cadastral el castigueu amb un augment del 37%, passant el seu tipus impositiu al 0,85%.
10 béns immobles d’ús oficines amb major valor cadastral el castigueu amb un augment del 37%, passant el seu tipus impositiu al 0,85%.
10 béns immobles d’ús esportiu amb major valor cadastral el castigueu amb un augment del 37%, passant el seu tipus impositiu al 0,85%.


  El que féu és atacar al sector turístic del nostre municipi, hotels, comerços, restaurants, cafeteries, i heu de pensar que és l’única indústria que hi ha al nostre municipi, lo qual demostra una idea, que es veurà més endavant, d'atacar el sector que produeix treball i riquesa al municipi.

  Amb l'any i mig del vostre govern heu augmentat aquest impost amb un 22%. Des de l’any 1995 només havia augmentat l'IPC damunt la base impositiva.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L’ IMPOST SOBRE ACTIVITATS ECONÒMIQUES

  Aquesta és una nova mostra de l’únic interès recaptador per poder quadrar els pressuposts. Votarem en contra per no escoltar la nostra moció que no vàreu recolzar i per tant per no congelar aquest impost. Per cert, l'IPC del darrer any, de setembre a setembre és del 4,5%, i a las Balears és del 4,3% i no del 5% com vosaltres voleu aplicar.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L’ IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA.

  Aquesta és una nova mostra de l’únic interès recaptador per poder quadrar els pressuposts. Votarem en contra per no escoltar la nostra moció que no vàreu recolzar i per tant per no congelar aquest impost. Per cert, l'IPC del darrer any, de setembre a setembre es del 4,5%, i a las balears es del 4,3% i no del 5% com vosaltres voleu aplicar. L’any passat vàreu augmentar aquest impost amb un 11,58% al qual li afegim el 5% d’aquest any, i suposa l’augment amb dos any del 16,50%. Tot són facilitats perquè las empreses de cotxes de lloguer es donin d’alta a un altre municipi, tot una mesura equivocada.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L’ IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES.

  Aquest impost encara que no pugi, tampoc baixa així com vàrem demanar a la nostra moció que vàreu rebutjar, i no heu reduït la brutal pujada que fa sofrir el passat any. Recordem que aquest impost fa sofrir la brutal pujada del 60 %, això acompanyat de la caiguda de la construcció l’únic que suposa és el total refredament de sol·licituds d’obres majors i menors i a més a més suposa encarir las noves vivendes lo qual dificulta l’accés a las noves vivendes dels nostres joves. Per aquest motiu també votarem en contra.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L’ IMPOST SOBRE L’ INCREMENT DELS VALORS DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA.

  Votarem a favor per haver escoltat la nostra moció, encara que la vàreu rebutjar, i no heu apujat aquesta taxa. Gràcies en nom del ciutadans de Capdepera i Cala Rajada.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER EXPEDICIÓ DE DOCUMENTS ADMINISTRATIUS.

  Votarem a favor per haver escoltar la nostra moció, encara que la vàreu rebutjar, i no heu apujat aquesta taxa. Gràcies en nom del ciutadans de Capdepera i Cala Rajada.


ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LLICÈNCIES URBANÍSTIQUES.

  Votarem a favor per haver escoltat la nostra moció, encara que la vàreu rebutjar, i no heu apujat aquesta taxa. Gràcies en nom del ciutadans de Capdepera i Cala Rajada.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA RECOLLIDA DE FEMS.
  El deliri de grandesa de la regidora de Medi Ambient, amb el consentiment de la resta de l'equip de govern, du el deliri de grandesa de les taxes que avui s'apugen. Això no és altre cosa que l’augment desmesurat d’aquesta taxa que suposa gravar a tots i cada un dels contribuents del nostre municipi, i si aquets veïns a més a més tenen un negoci, pagaran més per dues o tres o quatre vegades.
  Ens havien assegurat que a la majoria s'apujava l'IPC, doncs una mentida darrera l’altra, no s’ha apujat l'IPC a cap dels fets imposables




• QUADRE DE TARIFES DE L'ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER RECOLLIDA DE FEMS
CAPDEPERA, CALA RAJADA    

CAPDEPERA, CALA RAJADA   Recollida

Eliminació

Tarifa Total
   Euros Euros  Euros
Habitatges 26% 60,32 62,56  122,88
Port Esportiu  10% 1.053,30 1.092,31  2.145,61
Places hoteleres (per pla9a i any) 38%29,70 30,80  60,50
Apartaments turistics   65,15 67,56  132,71
Restaurants fins 75 m2 . 10%789,97 819,23  1.609,20
   s'exigira la tarifa anterior  
Restaurants de mes de 75 m2   incrementant-se en la 3,30
  seguent quantitat per m2   
Bars, pubs i altres locals que no serveixen menjar fins 75 m2  421,32 436,92  858,24
  ,     
   s'exigira la tarifa anterior  
Bars, pubs i altres locals que no serveixen menjar de mes de 75 \incrementant-se en la 2,20
  .' seguent quantitat per m2   
Cafeteries fins 75 m2 ; 579,31 600,77  1.180,08
   s'exigira la tarifa anterio  
Cafeteries de mes de 75 m2  incrementant-se en la 2,75
 seguent quantitat per m2   
Cinemes i Teatres   421,32 436,92  858,24
Discoteques i sales de festa 10%  1.184,96 1.228,84  2.413,80
Altres Comerços fins 100 m2  131,66 136,54  268,20
AItres Comerços des de 101 m2 fins a 200 m2   263,33 273,08  536,40
Altres Comerços des de 201 m2 fins a 400 m2  394,99 409,62  804,61

   


Això suposa que els hotels, per exemple, amb dos anys a augmentat la brutalitat del 58% a Cala Rajada i Capdepera per a que a la resta del municipi ha sofert un augment del 70% tot això suposa



Això suposa que els hotels, per exemple, amb dos anys a augmentat la brutalitat del 58% a Cala Rajada i Capdepera per a que a la resta del municipi ha sofert un augment del 70% tot això suposa un retall dels comptes de resultats que pot suposar un retall de treballadors a les empreses, o sigui un augment de l'atur al nostre municipi, per la vostra decidida voluntat d’augmentar totes las taxes que hi ha d’una manera brutal.  Els restaurants entre un 20 i un 30% depenent de la zona a on es trobi. Com ja va passar l’any passat els negocis de las zones de Sa Preduscada, Es Carregador, N’Aguait, Es Marisc, Na Taconera, Cala Provençals, Canyamel, Cala Mesquida i Sa Font de sa Cala segueixen sent discriminats i castigats per estar a unes zones menys comercials amb uns augments mes importants.

ORDENANÇA FISCAL QUE REGULA EL PREU PÚBLIC DE L’ESCOLA DE MÚSICA.
 Amb un any delicat i complicat per l’economia domestica, lo millor es pujar el preu de les escoles municipals per a que els pares no mos duguin els al•lots i així estirem mes tranquils. No es de rebut pujar els preus públics, principalment amb temes com la musica que es purament cultura, educació i possibilitats de futur per els nostres nins.
  Las pujades van del 10% al 31%. Tot son interessos per educar els nostres nins. O nomes penseu amb la caòtica situació de la economia municipal que heu creat?


ORDENANÇA FISCAL QUE REGULA EL PREU PÚBLIC DE L’ESCOLA D’ESTIU.


  Al igual que l’anterior amb un augment de la quota mensual del 13,40% i per sorpresa de la quinzenal del 5%. O sigui que premieu las quotes quinzenal en contra de las quotes mensuals. Es evident que votarem que NO.

ORDENANÇA FISCAL QUE REGULA EL PREU PÚBLIC DELS CURSOS D’ADULTS
No hi ha novetats, per tant votarem a favor.


ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE LES ESCOLETES MUNICIPALS.

  Totalment en contra del augment del 20%. Aquest fet afectarà directament a las familias traballadores del nostre municipi. Per tant el nostre vot es un NO rotund.