En bon mallorquí,

d'això se’n diu

“tenir molta barra”.
 




En primer lloc, la nostra queixa de com s’han duit les taxes per part de l’equip de govern, i en particular del Sr. Regidor D’Hisenda Sr. Sureda. Un assumpte tan important com son els arbitris públics, ni siquiera s’han debatut una per una a les dues comissions informatives, que seria el que pertoca, ja que com podem veure se duien una per una a aprovació. També, a la primera comissió, escoltam les paraules del Sr. Interventor i del Sr. Regidor explicant una mica de resum de totes elles, però sense tenir la documentació per a contrastar el que ens conten. Acaba la comissió i se ens entregan les ordenançes prèvia petició i a partir d’aqui nosaltres començam a fer la nostra feina. Per a nosaltres demostreu que no vos preparau les comissions informatives, no teniu preparada la documentació a entregar a l’oposició, el que demostra deixadessa, abandonament, manca de respeta als que també representam als ciutadans d’aquest municipi i, el mes greu de tot, ja teniu l’opinió decidida i el que diguem nosaltres ni se té en conte. 

En qualsevol cas, no dubteu que nosaltres hem fet la nostra feina i la seguirem fent per tal de exercir la nostra labor que en aquest cas no és altra que la de control a l’equip de govern. 

Incoherència de alguns partits que formau l’equip de govern. Quan estaveu a l’oposició, criticaveu la premura, que no tenieu temps de estudiar-vos les taxes, que no eren justes, que no escoltavem a l’oposició, que l’equip de govern no se les estudiava, etc…Pels informes del Sr. Interventor veim que estan fechats al mes de Juliol, es a dir, haguessim pogut parlar-ne amb més temps. No hi ha voluntat de aquest equip de govern de parlar segons quins assumptes amb l’oposició. 

Al plenari de les taxes del 2008, es a dir, el novembre del 2007, vaig dir que el que feieu era pujar els impostos sense tenir un projecte de govern clar. Pujareu i, després de sis messos,aprovareu els presupostos amb un augment de la despesa corrent del 23 %. Això, tal i com ja vaig dir, suposava que l’increment dels ingressos via impostos de 1.860.000’-€ se gastaven integrament en despesa corrent. Es a dir, estalvi cero i totes i cadesquna de les inversions,  a pagar en quinze anys, independentment de la seva vida útil. Per si no bastàs això, hem vist com moltes partides importants s’han vist superades de bon tros, el que per nosaltres suposa una total manca de previsió i un auténtic despilfarro dels dobbers municipals. (Festes-90.000-, parcs i jardins-122.000-, comunicacions-49.000-, recollida de fems-326000-, mercat medieval-48.000-, reparacions edificis-58000-etc...) 

Després de aquest pròleg, que crec que era important per que s’entengui el sentit del nostre vot, dir-vos una vegada mes que vos equivocau pujant els impostos en época de crisi. Quan tots els organismes supramunicipals demanen rebaixar la pressió fiscal. Quan el govern central s’afanya a treure mesures per ajudar als que mes pateixen la crisi, quan el govern autònomic incrementa als seus presupostos les partides per ajudar a fer front a la crisi, vosaltres feis tot el contrari. Pujau la majoria dels impostos, disminuint encara més el poder adquisitiu de las families i empreses, ja per si minvades per el simple fet de l’estancament econòmic. El poble el que vol es que gestioneu bé i amb eficàcia els seus dobbers, no que les pujeu els impostos.  

Jo, encara que se me consideri un il·lus, un in·nocent en materia política, no me crec de cap manera que no sentigueu les veus i vos hagueu assessorat amb els vostres partits del que preteneu treure endavant. I clar que si. El que realment pasa, i basta mirar els presupostos executats fins a dia d’avui, és que totes aquestes decisions que heu pres duran el 2008 i que han suposat un increment exagerat de la despesa corrent, juntament amb la manca d’ingressos per la construcció, que ja vos vàrem avisar que feieu els presupostos d’ingressos inflats, du inexorablement a que no vos quedi mes remei que  per tapar la vostra mala gestió, la vostra incapacitat, el vostra despilfarro d’aquest any 2008, ara els fareu pagar al cuitadà, que no en te cap culpa. En bon mallorquí això se’n diu “tenir molta barra”.




Image