Sr Nadal:

Afirmar que una persona "no ha estat a l’alçada de les circumstàncies" pel fet de no anomenar determinats fets, no sols és criticar-lo (que ja li han dit en brillants i succesives misives) si no que és desqualificar-lo.


Creim que, hores d’ara, no se n’ha adonat de la gravetat de les seves paraules. I qui és vosté per desqualificar algú? De quina autoritat està conferit? Quin és el seu currículum per "pontificar” d'aquesta manera i en tot lloc?

El que és més greu, com li va dir na Maria per sa cuina, és que no se n’adona que va pixar fora de test i continua com si res (alerta a la bufeta).

També ja li han explicat que un pregó és una exposció de vivències i sentiments i no una disertació històrica ni cap classe magistral. Si entengués aquest punt comprendria que els fets més rellevants poden no ser significatius en les vivències i records d’una determinada persona, i més en el moment de fer el pregó.


Llegeixi fins a entendre el paràgraf anterior. Consulti i s’assessori i veurà com el millor que pot fer és demanar disculpes pels seus exabruptes al Sr. Morey, a la revista Cap Vermell (que amb tanta pàciència l’aguanta) i a tots els lectors d’aquesta magnífica publicació digital.

Això sí, voldriem proposar-li una sortida més que digna i productiva: Faci una petita història de cada un dels personatges de Cala Rajada i publiqui’ls periódicamente. Degudament corregits, és clar, per què no tots tenim un correcte domini del català escrit.

Creim que seria una aportació de mèrit per a la comunitat, que, a més, li permetria ser valorat per la mateixa.


I per favor, deixi de desqualificar a la gent -sobretot la que treballa pel poble-, com si els hi perdonàs la vida. Què en treu?.


Ja sap allò de que qui fa tres ase és!


Col·lectiu de no pescadors de les Festes del Carme

I tres signatures més.