Ens ratificam en el títol escollit:
CRÍTICA AL PREGÓ DEL CARME


Sr. De Nadal,

 

En l’assumpte del Pregó del Carme, Cap Vermell s’ha constituït, com sempre, en portaveu de les opinions i punts de vista que ens han anat arribant. Vós hi vàreu voler dir la vostra, i ara la hi diuen els qui no estan d’acord amb els vostres punts de vista. En altres ocasions, amb tot el dret del món, vós ja havíeu optat per criticar distintes intervencions públiques de persones del poble, sense que fins ara ningú vos hagués plantat cara des de Cap Vermell. Ara, en canvi, alguns lectors han optat per manifestar el seu desacord amb el que vàreu escriure del pregó del Sr. Pedro Morey, i, clar, nosaltres ho hem de publicar igualment.

 

Davant aquesta situació nova, optau, no per assumir les crítiques que vos plouen, sinó per regirar-vos contra el missatger, en aquest cas Cap Vermell. I això no és això, Sr. De Nadal. Mirau, vos sona aquesta definició?: Judici sobre les qualitats i els defectes d’una obra literària, artística, etc. Efectivament, d’això se’n diu crítica. I això és el que vós vàreu fer, una crítica del pregó del Sr. Morey. I si vós mateix assumiu que una crítica pot ser bona o dolenta, aleshores deixau-vos estar de romanços, no maregeu la perdiu, aguantau la calabruixada i assumiu les vostres responsabilitats.  La calabruixada no vos ve del títol que hi posàrem, sinó del contingut que vós, i només vós, vàreu enfilar.

 

Per si vos quedava algun dubte, ho repetim: Allò que  publicàrem dia 10 i que vós havíeu escrit té un nom: CRÍTICA. I així ho titulàrem: CRÍTICA AL PREGÓ DEL CARME (no "CRITICANT EL PREGÓ DEL SENYOR MOREY", com deis), i ens ratificam en el títol escollit perquè el consideram totalment neutre i absolutament ajustat al contingut.

 
Cap Vermell