Un gran fotògraf que viu a Cala Gat. L'Anuari es presentarà dia 10 de març en la celebració dels PREMIS CAP VERMELL 2018


A Capdepera tenim artísties excepcionals que passen desapercebuts per a la gent del carrer. En Hendrik podria ser un d'ells. De fet, molts l'hem conegut com la parella de na Violeta.
De nacionalitat Holandesa, neix a Essen / Alemanya el 1960. Alumne del magistral fotògraf, mestre del paisatge en blanc i negre, Ansel Adams. L'obra fotogràfica en blanc i negre d'Hendrik Jansen ressalta pel seu fort contrast d'ombres i llums, per la textura i el realisme.



Principalment destaquen els núvols i els paisatges. A més és d'una immensa bellesa la capacitat de reflectir en la seva fotografia l'emoció de l'instant.
- Als 13 anys comença el seu interès per la fotografia manejant una Leica M2 (analògica)
- Als 15 anys instal·la el seu propi laboratori de fotografia analògica.
- Als 20 anys cursa estudis de fotografia durant un any d'estada a Los Angeles / EUA
Durant els seus estudis a EUA cursa inoblidables Workshops com a alumne al Parc Nacional de Yosemite amb el gran Ansel Adams.
Ansel Adams deixa una profunda petjada en el jove H. Jansen, el qual absorbeix la creativitat visual i forma de fotografiar de l'il·lustre fotògraf.
- 2005 canvi de tot el flux de treball fotogràfic cap al mitjà digital.

 
En concursos de fotografia internacionals ha guanyat diverses medalles d'or, plata i bronze en els darrers 40 anys.
Prestigioses col·leccions privades i públiques tenen obres seves.



Si voleu veure més obres seves visitau el seu Facebook: Hendrik Jansen Fine-Art Photography