La barana d'acer inoxidable i els foc artificials, temes de fricció en el darrer plenari


















Com heu pogut llegit a la crònica (in)formal del darrer plenari de l'Ajuntament de Capdepera del passat dia 9, i als comunicats dels partits de l'oposició, publicats en Cap Vermell, la instal·lació d'una barana d'acer en el camí d'accés de la Casa del Governador i  la proposta de supressió del llançament dels focs artificials de l'estiu des del castell, han crear no poca controvèrsia.



El tema dels focs artificials va quedar sobre la taula, pendent de nous informes tècnics amb més dades. Sembla que la proposta no estava suficientment documentada. Així que, en tenir aquestes noves dades, ja es tornarà a estudiar la proposta. També estaria bé plantejar alternatives.



El tema de la barana ha dut més coa. De fet, la premsa s'ha fet ressó de les declaracions del PP, en què denúnciaven  "la instal·lació de la barana sense el permís de Patrimoni del Consell de Mallorca", cosa que qualifiquen d'"atemptat visual i patrimonial".
Per la seva banda, en Biel Torres reconeix el seu error, en el sentit que va encarregar a l'arquitecte la instal·lació de la barana, que considera ben necessària, perquè pensava que es podia fer ja que segons sembla hi ha una acta de la junta del Patronat del Castell  amb la aprovació d'aquesta millora. Malgrat confirmar que no tenia autorització de Patrimoni, ha volgut deixar clar que va actuar de bona fe.

A les imatges podeu observar com ha quedat la polèmica barana.