El cant de la Sibil·la torna a escoltar-se a Capdepera i Cala Rajada





Caterina Barceló i  Maria Antònia Gomis foren les encarregades d'interpretar l'ancestral composició


E dissabte dia 24 de desembre se celebrà la tradicional missa de Matines a les esglésies de Mallorca, entre les quals les de Capdepera i Cala Rajada. Aquesta tradicional celebració de la víspera de Nadal inclou  El cant de la Sibil·la recentment  nomenat Patrimoni de l’Humanitat i que a la nostra illa es manté ben viu des de l'Edat Mitja. Aquesta celebració també sol incloure una escenificació del naixement de Jesús.

Enguany, a Capdepera hi va haver més presència de fidels que altres anys. Oficià la missa mossèn Miquel Mulet.  Els encarregats dels distints papers de la representació foren, com a Sibil·la, Caterina Barceló Orpí; els escolanets,Toni Melis Fajardo i  Miquel Àngel Barceló Orpí; sermoner de la Calenda, Sergi Viejo Barba; mentre que en el Betlem vivent hi participaren Toni Martorell Pascual (Sant Josep), Marta Viejo Barba (Verge Maria) i Marina Herrera (Àngel). La Coral Gabellina hi posà les veus per a interpretar les nadales i els cants propis de la missa.


 






Pel que fa a Cala Rajada, l'assistència de fidels també fou nombrosa. El celebrant va ser mossèn Antoni Amorós, qui confessà que tornava a Matines a la "seva" església de Cala Rajada després de 24 anys de no fer-ho. Pel que fa a la sibil·la, com en anys anteriors, aquesta anà a càrrec de Maria Antònia Gomis, mentre que el cant de l’àngel l'interpretà Laura Loshuertos. El sermó de la calenda el va fer el nin Pere Sard Flaquer. La coral Verge del Carme hi posà la música.







En breu incorporarem un vídeo del Cant de la Sibil·la a Capdepera i Cala Rajada, en aquesta mateixa notícia.