Ampla participació gabellina a la Marxa ( i concentració) pel Tren de Llevant

    A les 9,30 hores, malgrat l'amenaça de pluja, començà la 8è Marxa pel tren de Llevant des de Cala Rajada des de la plaça dels Pins. A les 9,45 hores el batle de Capdepera, Rafael Fernández, donà el sus i el marxaires iniciaren la caminada.



Devers una cinquentena de persones, a els que s’afegiren unes quantes durant la marxa feren quest primer tram en l’horari previst, en tot moments acompanyats per un vehicle de Protecció Civil, per la Policia Local i la Guàrdia Civil, i sota una pluja persistent que, en arribar a Capdepera se convertí en autèntica aigua de bimbolla.



  A la Plaça de l’Orient, el temps obligà a cercar redosa en el  voladís i parasols dels bars. I aprofitar per a fer un cafetet i entrar en calor.



 Alguns, amb bon criteri, decidiren concloure la caminada a Capdepera (per manca d’equipament o per l’incomoditat que suposa caminar sota la pluja constant) i desplaçar-se amb vehicle a Son Servera. D’altres s’afegiren i augmentà el nombre de marxaires.
 Això sí aprofitaren per fer una foto sota la pancarta (reciclada del 2008) reclamant el Tren de Llevant. Poc després de l’hora prevista la tirallonga de caminaires iniciaren la segona (i més dura) etapa, ara fins Son Servera per la vorera de la carretera sota la pluja. Un moment curiós va ser l’entrada al túnnel dels Vidriers que per uns breus minuts se tancà al trànsit.



Poc després de l’hora prevista es trobaren amb els participants de la marxa provinents d’Artà, a l’alçada de la rodona de s’Era de Pula. Després d’una breu returada, just just per saludar els artanencs renaudaren la caminada fins a Son Servera.

 

A l'entrada esperava un bon grapat de caminaires de Son Servera i Son Carrió, amb el batle de Son Servera al davant.



Tots junts recorregueren els carrers de Son Servera fins el polisportiu on esperava la batucada i els xirimiers i molta gent omplint les grades disposada a escoltar el manifest. 



   L’acte resultà senzill i consistí en la lectura  manifest, això si  llegit per quatre artistes, en representació de quatre pobles participants Toni Nicolau (Manacor),  Pep Álvarez (Son Servera), Lluís Gili (Artà) i Marisa Rojas (Capdepera), tot temps recolzats pel públic assistent entre d’ells molts de gabellins.



   A l'acte assistiren els batles de la comarca de Llevant (excepte el de Manacor) i una nombrosa representació de polítics illencs. Tampoc no faltà el sentit de l'humor, batles i organtizadors fent el trenet, per inicitats pels lectors del manifest.