El matí de la X Mostra de la Llampuga en imatges


Eren un poc més de les onze del matí quan les autoritats, encapçalades pel conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, inauguraven la X Mostra de la Llampuga. L'acompanyaven el batle, Rafel Fernández; el Patró Major de la Confraria, Joan Mercant, el president de l'Associació Hotelera, Joan Massanet, i la pràctica totalitat de regidors de l'Ajuntament.





En el passeig Gabriel Roca, l'Associació de Comerciants havia instal·lat unes quantes paradetes, bàsicament de roba, que ajudaven a ambientar la zona de la mostra, i ja a mitjan matí s'hi respirava un ambient festiu, auspiciat també per una meteorologia molt més agradable que no havien pronosticat els serveis informatius.





La volta de les autoritats pels estands, tranquil·la i assossegada va servir per donar a conèixer cadascuna de les especialitats que es podien tastar. Aquí tenim la visita a la paradeta del restaurant Euphoria, capitanejada per un clàssic de la restauració local Felip Festeva.



Esperar sempre cansa, però l¡espera sempre és més bona de dur amb bon humor. Un bon humor, que diguem-ho, no tothom llueix, per desgràcia.



A la retaguàrdia, la maquinària començava a marxar a tota capacitat. Esperava una llarga i feixuga jornada. Se n'han de tenir ganes i s'ha d'estar preparats. Diuen que somada de gust no pesa..., però arriba a fer el feixuc.



La Mostra de la Llampuga, en aquests anys, a banda de la seva rellevància gastronòmica, ha fet algunes aportacions a la ciència i a la indústria, com és ara el primer i únic rentapaelles del món. El maneig d'aquest artilugi queda reservat a uns pocs especialistes, d'entre els quals en destaca en Xisco Campins.









Viva Cala Mesquida sempre ha destacat per l'acurada presentació de la seva oferta, i això inclou els mestres cuiners i els estris que manegen, un exemple de bon gust i de professionalitat.





Els polítics, mentrestant, fent parelles de ball més o manco casuals, més o manco interessades. Aquí en teniu dues.



Evidentment, el polític estrella era el conseller Company, i així quedà demostrat en la improvisada roda de premsa la final del recorregut inaugural.



Cap al migdia, la impressió era la d'una afluència de públic molt positiva, superior a la de l'any passat. Ni crisi ni preus semblaven influir-hi negativament.
Si al capvespre això es confirma, és podria haver posat una primera pedra per a la supervivència de la Mostra.