La Mostra de la Llampuga, decidida a sobreviure a la crisi


El dimarts dia 4 va ser presentada la X Mostra de la Llampuga, emmarcada en el que s'ha vengut a anomenaqr el cap de setmana del peix fresc. A la roda de premsa informativa hi foren el batle, Rafel Fernández; la regidora Carme Corraliza; el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Joan Mercant; i el president de l'Associació Hotelera, Joan Massanet.

Recordem que el passat dissabte, dia 1, en el programa "El cafè dels dissabtes", ja tenguérem ocasió de parlar llargament d'aquest esdeveniment. Aleshores encara no es tenia la seguretat de comptar amb cap tipus de subvenció, però sí que es va mostrar la decisió d'intentar que la Mostra sigui capaç de superar els moments econòmicament difícils que s'estan passant, al marge de les ajudes institucionals que puguin arribar. El dimarts, a la roda de premsa, es va dir que les darreres notícies apunten que sí que arribarà una ajuda, encara per quantificar, dels fons europeus, però que això no farà variar el guió que fins ara s'ha traçat per a l'edició d'aquest any.

I el guió diu que s'hauran de fer alguns retalls en infraestructura, com ara prescindir de l'arc de l'entrada, o d'una part de l'envelat, i que no s'editarà el receptari de la Mostra. I també diu que els preus s'han hagut de revisar a l'alça, per tal de cobrir despeses. No queda altre remei.

El programa, recordem-ho, queda així:

- El divendres dia 7 tendrà lloc la NIT DE TAPES, amb entrada gratuïta.
- El dissabte dia 8 és el de la gran paella de llampuga i pot i cantada d'havaneres. L'entrada valdrà 8 euros i inclourà paella i beguda.
- I el diumenge 9, la X MOSTRA DE LA LLAMPUGA. Les portes s'obriran al públic a les 12 hores i els tiquets d'entrada costaran 13 euros.

Si fa no fa, hi haurà el mateix nombre de participants d'edicions anteriors. També com en anys precedents, l'Associació de Comerciants muntarà les seves paradetes en el carrer Gabriel Roca.

Mentrestant, a l'esplanada del moll ha començat el muntatge del recinta firal. Ara a veure el temps com es comporta.