El Ministeri de Foment aportarà 65.729,50 €, el 75% del total del projecte. L'Ajuntament aporta la resta.


El Ministeri de Foment destina 11,7 milions d'euros a projectes per a la recuperació del patrimoni històric
. El de Capdepera és un dels 30 projectes per a la recuperació del patrimoni històric que forma part de l'1% cultural.

La Llei de Patrimoni Històric estableix que l'1% del pressupost total d'execució de les obres públiques es destini a finançar els treballs de conservació o enriquiment del patrimoni històric espanyol o de foment de la creativitat. Les actuacions es realitzen en immobles declarats d'interès cultural o similars.

Capdepera compta amb tres torres de defensa: la del Cap Vermell, la Torre Esbucada i la Talaia de Son Jaumell, que es troben en complet estat d'abandonament. L'única de titularitat pública és la del Cap Vermell, objecte de la restauració.

La Torre Nova des Cap Vermell està situada a 210 metres d'alçada. És una torre tronc-cònica, d'un sol cos, amb força inclinació. Està construïda en maçoneria de pedra calcària, travada amb morter bastard i revocada exteriorment.

Actualment, bona part de l'arrebossat exterior s'ha desprès i també hi ha hagut despreniment de pedres que han afectat el portal d'accés i part de la volta de subjecció de la coberta, posant en perill l'estabilitat de tot el terrat o coberta superior .

El projecte preveu la reposició de les pedres perdudes, la restitució del portal d'accés, de la barbacana i de l'esquerdejat exterior, respectant les restes de materials que conservin una bona adherència i retornant l'estabilitat al conjunt.


Una vegada més hem de deixar constància del menyspreu de l'actual consistori cap a aquesta web i als seus lectors, ja que ens hem assabentat del fet per una nota de premsa d'Europa Press. Les fotos són del Ministeri de Foment. No entenem per què som sistemàticament privats d'informacions que són públiques. No sabem què passa, No sabem què passa pero l'opacitat informativa d'algunes àrees d'aquest nou consistori comença a ser preocupant (i més quan esta format per partits que s'omplen la boca amb la transparència informativa) de fet tampoc, a hores d'ara (les 17,38h de dia 3-10-2011) hi ha cap constància a la web municipal.


Foto dels representants dels 30 convenis signats, amb el ministre Blanco.