Un grup de pares i mares d’alumnes de les “escoletes” de Capdepera tornen a concentrar-se per a manifestar el seu rebuig als actuals preus de les guarderies






   Divendres dia 16 de setembre, a les portes de l’escoleta Es Ferreret, se varen reunir un grup de mares i pares amb els seus infants per a manifestar el seu desacord amb les taxes que regulen els serveis de les escoletes municipals. En aquesta ocasió, a més de Cap Vermell, varen fer manifestacions a IB3. 



    D’aquest conflicte ja hem informat en la nostra revista, però cal recordar que, bàsicament, els usuaris de les guarderies no estan d’acord amb els preus. Aiixí manifesten que en dos anys ha hagut  una pujada de gairebé el 50%  passant de 100 a 120 euros i a l’actualitat a 150 euros, als que s’han d’afegir les despeses d’altres serveis com menjador que ha pujat de 50 a 80 euros en aquest període. Un altre comentari que escoltàrem és que els afectats no entenen com la guarderia privada  paguen menys (130 euros) que les públiques, essent gestionada per la mateixa adjudicatària. També hi ha queixes que els pares i mares que fan feina de temporada, gairebé són obligats a seguir en la guarderia ja que no se “guarda plaça” i no volen arriscar-se a no poder disposar de plaça durant la temporada estival, que és quan els resulta imprescindible.
   El que demanen els pares és que, a partir d’aquests preus, vàlids per la jornada completa,  se puguin fer unes altres quotes en funció del temps que es deixa l’infant a l’escoleta amb una sèrie de trams horaris amb preus més reduïts i assequibles.



   Recordem que una representació dels pares va presentar les seves reivindicacions al darrer ple de l’Ajuntament i l’equip de govern acordà estudiar la situació. Els pares i mares ahir reunits esperen respostes i donen un termini fins el proper Ple de novembre.



  Insistirem que no tenen cap crítica envers la qualitat del servei, ni de les professionals que fan feina a les guarderies.