inici

Cap Vermell

Formació per a la inserció social i laboral

Cursos d’artesania per a la promoció laboral

 

Amb l'objectiu de facilitar l’accés a un lloc de feina i formació a la gent en atur, s'ha posat en marxa un innovador projecte d'inserció social i laboral mitjançant artesanies en vidre i fil. Per poder dur a terme aquest projecte s'han contractat dos professors de Barcelona, desplaçats a Capdepera per impartir els cursos de fusió de vidre i de macramé.

Els participants al projecte han realitzat aquest curs de forma gratuïta ja que l'Ajuntament ha disposat els diners necessaris rebuts del Consell i destinats al Pla Municipal dels Serveis Socials; per dur a terme el curs i també per muntar un estand de venda en el mercat nocturn de Cala Rajada.

També s'han impartit classes de formació orientades a la inserció laboral, com ara distribució del pressupost, estil de vida saludable, autoestima, solució de conflictes, i formació bàsica d’alemany. Aquestes classes les van impartir els treballadors dels Serveis Socials de l’Ajuntament i els participants han rebut una beca setmanal per a l'assistència i participació.

L'últim pas ha estat el muntatge de l’estand de venda i l'organització en tot el referent a la venda en mercats. Totes aquestes activitats han estat realitzades pels mateixos participants amb la supervisió del mediador cultural de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, Capdepera disposa de nous llocs de treball i el mercat nocturn d'un estand d’artesanies fetes a mà en el mateix moment.

Cal esmentar que el projecte va néixer en l’anterior legislatura amb la senyora Margalida Bover com a cap de Serveis Socials i, en moments com els actuals, les idees creatives i innovadores són les més indicades per fer front a la situació de crisi en què estem immersos.Tomeu, l'educador social, donant classes d'autoestima


Laye i Miguel soldant el xiringuito a la brigada de l'Ajuntament


Alguns productes acabats

Classe de fusing


Classe de macramé


Bass i Ousenu a la classe de Macramé


Treballant en el mercat nocturn de Cala Rajada


Alguns productes acabats


Treballant en el mercat nocturn de Cala Rajada

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar