Capdepera i Cala Rajada,
tradició i fervor del Dijous Sant


La mescla de tradició i de devoció fan, de les celebracions de la Setmana Santa, un cicle que continua despertant una notable participació, any rere any, i aquest no ha estat una excepció. Les dues parròquies, sota l’administració de mossèn Miquel Mulet, així ho escenificaren aquest Dijous Sant, amb sengles celebracions, i les posteriors processons, que comptaren amb gran assistència de fidels. El titular de les esmentades parròquies va celebrar a Capdepera, mentre que el vicari episcopal, mossèn Joan Servera, va presidir a Cala Rajada. Hem de significar, igualment, que la data tardana en què arriba enguany la Setmana Santa, així com un significatiu augment del nombre de turistes, varen fer que a Cala Rajada es notàs un apreciable augment de gent en els carrers per on desfilà la processó.

Aquestes desfilades voltaren per Vila Roja, a Capdepera, mentre que a Cala Rajada ho va fer pels carrers cèntrics (l’Agulla, J.S.Elcano, es Moll i Elionor Servera). En els primer dels casos, va ser la Banda de Cornetes i Tambors la que hi posà el fons musical, mentre que en el segon cas va ser la Banda de Música. Imprescindible presència, en tots dos llocs, per a rompre el silenci que, d’altra banda, és característic de les processons locals.

A les nostres parròquies, aquesta jornada es tanca amb la dita “hora santa”, que consisteix en uns moments de lectura i reflexió.

I tot seguit, el nostre reportatge, com cada any:

Capdepera





















































Cala Rajada