OBERTURA AL PÚBLIC DELS JARDINS DE SA TORRE CEGA, PROPIETAT DE LA FUNDACIÓ BARTOMEU MARCH SERVERA, EN COL·LABORACIÓ AMB L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Els jardins es podran visitar altra vegada, a partir de l'11 de maig

Des del dia 2 d'aquest mes ja es podran fer les inscripcions per mitjà de l'Oficina de Turisme




Nota de premsa

A partir del dia 11 de maig de 2011 els Jardins de Sa Torre Cega a Cala Rajada propietat de la Fundació Bartomeu March Servera seran oberts al públic i s'hi podrà visitar, a més d’aquests jardins reinaugurats el 8 d’agost de 2010, el gruix de la col·lecció d’escultures de la Fundació.

Sa Torre Cega va ser durant dècades la residència estival i d’esbarjo del Sr Joan March Ordinas i la seva esposa senyora Elionor Servera Melis, i en l’actualitat forma part del patrimoni cultural de la Fundació Bartomeu March Servera.

La Fundació va ser fundada per Bartomeu March Servera el 1975. D. Bartomeu March es va formar acadèmicament primer a Palma de Mallorca i més tard a Londres. Aficionat a viatjar, va saber aprofitar els seus viatges per desenvolupar la seva gran passió, l'art. Amb el pas del temps es va convertir en un important col·leccionista i expert bibliòfil i, amb la creació de la Fundació, va voler donar prova de la seva devoció per la cultura així com del seu interès per la tasca de mecenatge.

En l’actualitat, la Fundació exerceix una important tasca filantròpica, col·laborant en la divulgació de la cultura. Aquesta divulgació es realitza per mitjà dels béns amb els quals la Fundació ha estat dotada, fonamentalment per mitjà del seu Museu i la seva Biblioteca, així com mitjançant la celebració de concerts i exposicions diverses, preferentment en l’àmbit de l’escultura i la pintura, els quals tenen lloc en els mateixos immobles de la Fundació. No obstant això, la Fundació també desplega la seva tasca cultural conjuntament amb altres institucions.

Sobre un jardí d’uns setanta mil metres quadrats, al començament dels anys seixanta, el famós paisatgista anglès Russell Page, i més tard el paisatgista Leandro Silva Delgado, impregnaren el seu estil, convertint aquests jardins en un espai d’especial singularitat.




Durant l’any 2001, un vendaval va arrasar els jardins, arrencant al seu pas centenars d’arbres i danyant l’estructura dels mateixos jardins, amb un acarnissament que va fer que el municipi rebés la qualificació de zona catastròfica. Des d’aleshores, especialment durant els últims vuit anys, la Fundació Bartomeu March Servera s'ha bolcat en una pacient i rigorosa tasca de rehabilitació per tal de recuperar-los i de retornar l’esplendor d’abans a aquests jardins, així com de permetre que Sa Torre Cega pogués seguir exercint un paper fonamental en la divulgació cultural.

Els Jardins de Sa Torre Cega alberguen el gruix de la col·lecció d’escultura de la Fundació, i permeten gaudir de les tendències més rellevants que van marcar el segle XX. Bartomeu March va anar reunint escultures contemporànies amb la intenció d'instal·lar-les en el magnífic escenari natural que és el jardí que envolta la casa. S'hi poden veure obres d'artistes consagrats, nacionals i internacionals, com Apel·les Fenosa, Miguel Berrocal, Auguste Fix, Martín Chirino, José María de Labra, Francisco Otero Besteiro, Xavier Corberó, Eusebi Sempere, Julio López Hernadez, Jaume Mir o Pablo Serrano.

El passat 8 d’agost de 2010 va tenir lloc l’acte inaugural dels Jardins, que va comptar amb la presència de SS. MM. els Reis Joan Carles i Sofia. Després de la inauguració i durant un breu període de temps, els Jardins de Torre Cega, van ser oberts al públic amb una gran acceptació i afluència de públic.

A fi de que tant els Jardins com la col·lecció d'escultura puguin formar part novament de les activitats culturals de Cala Rajada i de Mallorca, els jardins seran de nou oberts al públic el proper dia 11 de Maig.

Per a més informació de les visites, inscripcions, tarifes i actuacions de promoció dels Jardins, l’oficina de contacte serà l'Oficina de Turisme de Cala Rajada i el telèfon per a consultes i inscripcions és el 971 819467.


Les inscripcions comencen el 2 de maig.


Cala Rajada a 20 d'abril de 2011.