Primer incendi de la temporada, i esperem  que darrer, a Capdepera



    El diumenge dia 17, a la zona de Lloveta, a  les muntanyes de Sos Sastres, es va iniciar un foc que s'estengué per la vessant est de la muntanya fins arribar a la part més alta en direcció a Artà. El  vent constant, que bufà tot el dematí, facilità la seva propagació, malgrat l’actuació dels mitjans terrestres i aeris que van prendre part en la seva extinció.



    El foc s’inicià devers les onze del matí, pel que sembla a causa d'una imprudència en una cremada de restes vegetals, i es propagà amb certa facilitat.  En un primer moment actuaren dos helicòpters que s’alternaren en el  llançament d’aigua en els fronts del foc. També aterrà un altre helicòpter més gran, suposam que amb brigades i material. Devers les 14 hores l’extensió afectada era considerable, malgrat els esforços per controlar el perímetre de l’incendi, amb mitjans terrestres i aeris, com dèiem. Després s'hi sumà un avió tipus Canadair per a assegurar el perímetre del sinistre i evitar la reproducció del foc.



    En el centre de control hi varen ser presents el conseller de Medi Ambient, Biel Vicens, i el director general de Biodiversitat, Vicenç Vidal, que, juntament amb el batle de Capdepera, supervisaren les tasques d’extinció. el sinistre.


  
    Es calcula que el foc ha afectat unes 40 hectàrees, xifra que pot variar en fer-se càlculs per part dels tècnics.

 

Fotografies de David Sansó, Biel Mir i Paco Galian



i així ho ha enregistrat Televisió de Mallorca


Incendi forestal a Capdepera por RTVMallorca