El delegat de Govern inaugura

les obres del Pla E en el nostre municipi



L’Ajuntament de Capdepera va inaugurar el passat divendres, dia 25, les obres del Pla E amb la participació del Delegat de Govern de les Illes Balears, Ramon Socies.

Les autoritats, encapçalades pel batle de Capdepera, Josep Gallego, van recórrer cinc obres de les sis que s’han dut a terme al municipi en el segon Pla E, i dues més, incloses dins el primer Pla E.  

La visita va començar al centre de Cala Rajada, concretament a la plaça dels Pins. L’any passat es va fer la reurbanització d’aquest espai, que va consistir en el canvi de paviment, perquè les arrels del pins havien aixecat i romput part del paviment vell. A més, es va dotar la plaça de mobiliari nou, com papereres i bancs, i es van eliminar les barreres arquitectòniques. El pressupost d’aquesta obra va ser de 219.692,86 €. La reurbanització de la plaça dels Pins està inclosa dins el primer Pla E.

Després es van desplaçar fins al complex esportiu “Es Figueral”, per veure les millores que s’han dut a terme a l’entorn de la piscina municipal. En primer lloc, s’ha adequat el terreny a l’aire lliure com a zona d’aparcament, amb capacitat per a un centenar de vehicles, i donant accés a persones amb mobilitat reduïda per mitjà d’una rampa; també s’han suprimit les barreres arquitectòniques i s’ha creat un nou passeig de vianants adjacent a l’aparcament. El pressupost ha estat de 242.331,48 €.

 

D’altra banda, s’ha remodelat el pis superior de la piscina municipal perquè s’hi pugui instal·lar un gimnàs complementari. L’obra ha consistit a enguixar i pintar les parets i el fals sostre. El pressupost ha estat de 178.036,55 €.

Finalment, s’ha construït un centre de mesura per a l’eficiència energètica del centre esportiu. L’objecte és alimentar la piscina municipal amb subministrament elèctric adequat i rebaixar el consum de la resta d’instal·lacions, com el poliesportiu i el camp de futbol.  El pressupost ha estat de 173.238,99 €.



La tercera obra que es va visitar va ser a les instal·lacions esportives del parc de s’Alzinar. D’una banda, l’obra ha consistit en la reforma integral de la zona esportiva exterior, adaptant la pista de bàsquet i la pista de futbet, a més de dedicar una zona a jocs infantils. El pressupost ha estat de 106.722,69 €. D’altra banda, s’ha fet la reforma de l’edifici municipal d’ús esportiu, on s’ha substituït  la coberta, s’han reparat les vidrieres i s’han instal·lant vidres de seguretat, s’ha canviat el paviment i la instal·lació elèctrica i s’han reformat els banys. El pressupost ha estat de 243.176,36 €.



La visita va acabar en el casal de Ca’n Creu d’Inca, al centre de Capdepera. La infraestructura ha estat reformada, tot i conservar els elements patrimonials i el caràcter senyorial de l’edifici. El pressupost va ser d’1.063.598,20 €. El casal de Ca’n Creu d’Inca està inclòs dins el primer Pla E.