L’Associació Hotelera de Capdepera ha participat a unes jornades de presentació de  l’oferta turística  de Capdepera a Lisboa i Porto.








   Aquestes foren unes intenses jornades, en les quals participaren uns 150 agents de viatges portuguesos de mitja en cada ciutat, al llarg de les quals els nostres representants van poder explicar les possibilitats que ofereix el municipi com a destinació turística.

   El 3.6% dels portuguesos que arribaren a Espanya l’any passat, van elegir Balears com a destinació per a les vacances, cosa que va suposar prop de 68.000 turistes per a les Illes. Encara que els portuguesos estan consolidats a Balears i que les Illes són una destinació popular per a aquest mercat, Capdepera encara  no  és coneguda.

    Amb l’objectiu de donar a conèixer els atractius del  nostre municipi per tal  d’intentar incentivar l’arribada d’aquest mercat que, encara que  presenta una estacionalitat molt marcada (la major entrada de turistes portuguesos es produeix el mes d’agost, seguit de Setmana Santa), i  malgrat les  dificultats econòmiques que viu, és un mercat a l’alça. El turista portuguès  que viatja a Balears  té un poder adquisitiu mitjà-alt, amb una despesa mitja elevada, que continuarà viatjant,  i que es preveu que el context econòmic els marqui un canvi de tendència afavorint  destinacions més properes,  com les Balears.



    Des de les taules de feina que hem disposat a les ciutats de Lisboa i Porto,  els nostres representants coincideixen que els nombrosos agents de viatges  contactats  s’han interessat  principalment  per les  nostres platges, així com per  les possibilitats del municipi  pel que respecta a l’oferta destinada a famílies  (els agents s’han sorprès i han trobat una idea molt simpàtica el fet que  l’Associació Hotelera disposés d’un fulletó promocional destinat  exclusivament a públic infantil ). La segona prioritat dels professionals pels nostres productes han estat l’oferta wellness i golf.

   L’Associació Hotelera considera que el factor clau d’aquest mercat és la possible contribució a la diversificació del municipi i tot i les dificultats d’accedir a un mercat minoritari, les facilitats de connectivitat aèria dels low cost i el treball i l’esforç que  des de l’associació venim fent  en aquesta línia de promoció  són  factors claus  que podrien contribuir a afavorir l’arribada de turistes lusos al nostre municipi.

   Les jornades van concloure amb un sopar, amb la projecció d’imatges de destinació  i la  realització d’un sorteig  d’estades gratuïtes entre els professionals assistents.

   Associació Hotelera Cales de  Capdepera