EL PLA DE FORMACIÓ NECESSITA UNA REFORMA












A la segona jornada de les ponències es va contar amb el Sr Manu González actual coordinador del C.F. Pineda de Mar i el Sr Toni Bujosa com a ex director de l’escola de futbol del RCD Mallorca.
 
En primer lloc el Sr González ens va fer un repàs al sistema d’entrenaments que es fan al C.F. Pineda de Mar per tal de donar a conèixer altres maneres d’entendre la formació. Com a guió principal de la planificació de feina el Sr González ens va explicar un conjunt d’idees que es fan servir com:
 
- Una bona relació entre entrenadors i pares
- L’objectiu és oferir futbol
- Educació i comportament cap a l’entrenador
- Interès per tots els jugadors de la plantilla
- Reunions periòdiques amb els pares
- Menjar després de l’entrenament o partit
- Fer entendre als pares que no s’ha de parlar malament de l’entrenador davant el nin
- Aplaudir l’esforç independentment del resultat
- Desitjar un bon entrenament per part dels pares cap als fills.
- Cercar el moment i el lloc més adequat per parlar de problemes que afecten a la plantilla i no en qualsevol moment.
- Agraïments als pares.
 
En quant a la preparació setmanal d’un partit, va dividir la setmana en tres períodes de planificació a on al primer dia i el més allunyat del partit es treballa el model físic i tècnic, al segon es mantén la tècnica i s’incorpora la tàctica i al darrer dia d’entrenament la estratègia a seguir pel proper partit i convocatòria.


 
Un cop acabala la ponència del Sr González, tocava el torn al Sr Bujosa a on va aprofundir més amb aspectes tècnics de la formació donant com exemple el sistema que es fa servir al FC Barcelona de la ma de Francisco Seirul·lo  a on ens donà a conèixer una estructura alternativa dividia amb
 
- Control d’emocions
- Característiques físiques, fisiològiques i cognitives del nin
- Experiències prèvies
- Grau de coordinació.



 
Per tal de posar en marxa un pla de formació, el Sr Bujosa creu que el mateix club s’ha de fer dues preguntes molt importants i no són altres que “a on som?” i “a on anem?”.
Com a finalització de la ponència, ens va donar a conèixer diferents exercicis d’entrenament que fa servir amb un equip d’alevins a Soller basats principalment amb exemples que ha agafat del sistema d’entrenament que proposa el Sr Horst Wein.
L’ordre i la preparació física es dona per fet dins un equip, el més important és la reorganització tàctica. “Joaquín Caparros”
Soc un lladre d’idees “Pep Guardiola”.
 
 
Manuel Muntaner
Pilotes Fora
Una iniciativa d'Ona Verda