La festa de l'Estendard, un 31 de desembre reivindicatiu


Convocats per la Tertúlia Gabellina Destarotada, assistírem, aquest 31 de3 desembre, a la particular celebració de Capdepera de l'entrada del Rei en Jaume a la Ciutat de Mallorca, data que ens incorpora al món occidental i ens adscriu a la cultura catalana.



Dos destacats membres de la Tertúlia, l'amo en Toni Flaquer "Coix" i mestre Miquel Llull foren els encarregats de penjar la senyera a la mítica Torre de sa Boira. Tot seguit, el grup s'adreçà a la Casa del Governador, on el mateix mestre Llull ens oferí unes paraules vibrants, d'aquelles que fan pujar l'autoestima i que esbargeixen precisament la boira que a vegades sembla entossudida a escampar-se sobre la veritat de la història. Invocant des de Ramon Lull fins a Francesc de Borja Moll, passant per Anselm Turmeda o Antoni Maria Alcover, l'orador ens apropà inevitablement a les nostres essències culturals i lingüístiques. També la figura del Rei en Jaume i el seu pas pel Cap de la Pera, va quedar recollit en un parlament que els assistents aplaudiren llargament.





La cosa va acabar amb un brindis i amb la ferma voluntat de no deixar mai més de celebrar, a Capdepera, i com mereix, aquesta data cabdal del nostre passat. Esperam que, aviat, pogueu accedir al discurs de Miquel Llull, que quedarà publicat en aquesta pàgina.

La senyera romandrà onejant en el Castell, fins al proper dia 5 de gener.

I una vegada més, molts d'anys als nostres lectors!