El Castell ja compta amb l'exposició permanent
"La defensa d'una illa"






El dijous dia 16, el Castell va fer una passa més cap a la seva consolidació com un dels elements patrimonials més emblemàtics de Mallorca. Descobert per molts de mallorquins arran del Mercat Medieval, en els darrers temps també ha vist com s’endegaven un seguit d’iniciatives que n’han impulsat el coneixement entre amples capes de la població de l’illa, a banda dels nombrosos visitants de tot el món que rep cada any. Per totes aquestes circumstàncies, i donat el seu bon estat conservació, s’ha considerat com a lloc idoni per a exercir de centre d’informació dels distints castells medievals de l’arxipèlag.

Aquesta és precisament la finalitat de l’exposició permanent ara inaugurada i que s’ha ubicat en la planta superior de la Casa del Governador: donar compte del conjunt d’aquests elements arquitectònics (els castells de Bellver, del Rei, Alaró, Santueri i Cabrera). I tot en un espai que, paradoxalment, mai va ser castell, sinó poble murallat. Però, a més, la mostra ex contextualitza en una informació més ampla que, essencialment, vol posar en relleu la importància de la defensa de la costa en una terra envoltada per mar per totes parts i a la qual, com bé diu un dels plafons informatius, només des de fa 60 anys és possible d’arribar-hi sense fer-ho per mar.  

Un total de 22 imatges, degudament explicades, i 3 maquetes corresponents a altres tants moments de la història del Castell, constitueixen els elements que integren l'exposició.



La inauguració de l’exposició que des d’ara es pot visitar, com un atractiu més del nostre Castell, va ser inaugurada pel batle Josep Gallego, acompanyat del regidor responsable del Patronat del Castell, Mateu Garau. Aquest va explicar els objectius que acabam de resumir del projecte. També hi foren presents i es varen referir al que vol significar “El Castell de Capdepera, la defensa d’una illa”, Gabriel Cerdà (Director de Patrimoni del Consell de Mallorca), i els tècnics responsables de tot plegat, Caterina Garau i Bernat Oliver. Hi poguérem veure, igualment, distints regidors de l’Ajuntament, tant de l’equip de govern com de l’oposició.



Sens dubte, aquesta mostra permanent ens ha de ser, als gabellins, una eina molt útil per a conèixer encara millor el bressol del nostre poble, però també un atractiu afegit per a tots els que s’hi acostin encuriosits, arribin d’on arribin.