Les pluges de novembre han fet molt de mal a alguns camins del nostre municipi.








Les pluges són una benedicció.
Tot i que, quan plou massa  (o massa intensament) sol fer malbé els camins en arrossegar la terra. Així, bassiots, xaragalls, síquies, clots... fan que alguns camins semblin més torrenteres que camins, arribant a fer-se gairebé intransitables.  Aquestes imatges mostren com han quedat algunes d'aquestes vies, que evidentment no són totes.  S'ha de dir que el camí Vell del Far, possiblement el que pitjor estava, va ser adobat en pocs dies.




Una idea. En acabar les pluges, convendria fer una passada per tots els camins públics (almanco els més transitats)  i valorar l'estat de les vies públiques, actuant en els punts més deteriorats, i no esperar les queixes dels veïnats.



D'altra banda, en alguns camins s'ha exsequellat les voreres de forma mecànica. Feina d'altra banda necessària, per a millorar la visibilitat de les carreteres i camins. Sabem que les mates tornen a crèixer i, possiblement, recuperaran la imatge verda i exuberant, però ara per ara fan pena. No es podria fer aquesta tasca d'una forma més acurada?