Un equip de gabellins treballa netejant els camins públics





      El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Capdepera està treballant amb un grup de dotze persones del municipi que ajuden a la neteja del poble i la neteja de camins. 
      Els seleccionats són persones amb un perfil concret, estan a l’atur i presenten risc d’exclusió social. Varen començar a treballar a finals d’octubre i la seva estada es perllongarà fins el 15 de desembre. Per la tasca que realitzen reben una prestació econòmica subvencionada per l’IMAS de 90 euros setmanals cadascú.



     Algunes persones del grup treballen a l’edifici Cap Vermell, ajudant a la brigada, o a les diferents àrees que puguin necessitar una ajuda en un moment concret. Les altres es desplacen per diferents llocs del municipi netejant carrers o camins, com per exemple, el dunar de cala Agulla, que el varen fer net amb la col•laboració de l’empresa concessionària de platges.
     El grup està tutelat per una monitora qui s’encarrega de traslladar-los als llocs de feina i d’ensenyar-los hàbits prelaborals i habilitats socials com poden ser l’autocontrol i l’autoestima.