El conseller de Mobilitat, acompanyat del Delegat del Govern, mostra l'estat de les obres del tren Manacor-Artà


El dilluns dia 15, el conseller de Mobilitat i Medi Ambient, Gabriel Vicens, acompanyat dels màxims responsables del seu departament, així com del Delegat del Govern central, Ramon Socies, mostrà als representants dels consistoris afectats i als mitjans de comunicació l'estat de les obres del tren Manacor-Artà, que s'adjudicaren el passat mes de febrer i que es troben en plena efervescència. Destaquem que no hi hagué representació de l'ajuntament de Manacor..., ni del de Capdepera.

Els directors del projecte explicaren les característiques de les obres que s'estan desenvolupant i del modificat que s'hi ha fet, atenent de manera especial les al·legacions dels municipis per on passa la línia feroviària. Això farà, per exemple, que l'expropiació de terrenys només afecti sis metres per banda de la via, en comptes dels vui presvists inicialment. D'altra banda, es redueix l'impacte visual, rebaixant l'alçada de la plataforma fins a deixar-la pràcticament a la de la ja existent.





Es preveu que la primera fase de les obres, consistent en moviment de terres i de fonamentació de la plataforma, estaran acabades en el primer trimestre de 2011, i suposaran una inversió de 80 milions d'euros. Aquesta plataforma tendrà una base de formigó que minimitzarà tant el renou com les vibracions, i per tant contribuirà a fer el viatge molt més còmode i silenciós. Després es procedirà a l'electrificació de la línia i a la instal·lació de la senyalització i dels controls centrals. Tot plegat, es preveu que el tren pugui circular abans de final de l'any que ve. A més dels treballs esmentats, s'està duent a terme la recuperació de les antigues estacions. La de Sant Llorenç ja està llesta, i en les altres s'hi fa feina, com podem veure a les imatges. Es pretén que le tren-tram sigui un mitjà modern de transport, però també es vol respectar la tipologia tradicional de les edificacions que l'acullin, i d'aquí la cura amb què s'està duent a terme la seva rehabilitació.

Actualment, en aquesta obra hi treballen 279 persones.



Pel que fa al pas del tren-tram per Manacor, el conseller Vicenç explicà que hi ha dues possibilitats. La primera consistiria, simplement, en fer passar el tren pel corredor ferroviari propietat del Govern. La segona i més desitjable, va dir, seria arribar a acords amb l'ajuntament d'aquella ciutat per tal de fer obres de remodelació integral del Passeig del Ferrocarril. En cap cas, però, segons va explicar, el tren no suposarà un entrebanc per a la circulació de vehicles i persones, en tractar-se tan sols d'un vehicle més que, d'altra banda, comptarà amb senyalització adient perquè el trànsit sigui totalment fluït.