La IX Mostra de la Llampuga presentada en societat


El dimarts dia 5, a la sala polivalent del Teatre, va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la IX Mostra de la Llampuga i del cap de setmana del preix fresc. Per part de l'Ajuntament, comparegueren el batle, Josep Gallego; el regidor de Fires i Mercats, Climent Crespo; per la Confraria de Pescadors, el vicepatró major, Joan Fuster; i per la conselleria de Presidència, la directora general de Pesca, Patrícia Arbona.

Uns i altres ens varen donar alguns detalls sobre aquest esdeveniment comercial i gastronònmic del proper cap de setmana, i es felicitaren per haver pogut assolir aquesta novena edició, tot i les dificultats econòmiques que en dificulten la seva realització. La directora general es va mostrar especialment contenta de poder promocionar, a banda de la llampuga, altres espècies que, tot i la seva qualitat, no compten amb una gran demanda per part dels consumidors, com la maire i el pop. I amb aquesta voluntat, pop i maire constituiran la base de la nit de tapes, i el pop també serà un dels ingredients principals de la gran paella del dissabte. Patricia Arbona va recordar que, coses semblants es fan a Alcúdia, amb la sípia, i a Sóller amb el gerret. Joan Fuster, de la seva banda, va dir que, com en edicions anteriors, el total de llampuga que es consumirà serà d'uns 3.300 quilos, mentre que de pop i maire se'n prepararan al voltant de 250 quilos de cada espècie.

Una altra dada molt interessant aportada per la directora general de Pesca és la referida a la tramitació que se segueix perquè la llampuga rebi la certificació MSC (Marine Stewardship Council), i que seria la primer que s'atorgaria a una espècie del Mediterrani.


 


Aquesta etiqueta s'atorga en casos de pesca sostenible i responsable. La pesca de la llampuga, tal i com es practica a les nostres costes, de manera artesanal, no sols no posa en perill l'espècie, sinó que s'ha demostrat absolutament compatible amb el manteniment dels seus estocs. La certificació MSC, però, no sols contempla l'acció de pesca sinó la comercialització del producte. El programa de la certificació MSC treballa, com una organització global, amb la pesca, les companyies pesqueres, els científics, els grups conservacionistes i el públic per a promoure la millor opció mediambiental en productes del mar. Diposar d'aquesta certificació i poder-hi etiquetar els productes constitueix un valor afegit que els consumidors de cada vegada valoren més.


                                                                                                                                   Patricia Arbona, directora general de Pesca