La concertació de 15 places del Centre de Dia permetrà que l'Ajuntament pugui dedicar 156.000 euros a altres necessitats socials



El dimecres 7 de juliol, la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, va retre una nova visita a Capdepera, acompanyada del director general Joan Manuel Rosa. El motiu concret d'aquesta visita era el d'anunciar la concertació de 15 de les 20 places amb què compta el Centre de Dia, en el marc d'acords amb altres ajuntaments (per a un total de 36 places concertades), que ara finançarà la Conselleria, amb una dotació total de 494.325 euros. En el conjunt de les Illes Balears, ja són 379 les places de centres de dia i de residències per apersones majors dependents, cosa que suposa, amb un pressuposts de 5,7 milions anuals.

En el cas concret de Capdepera, aquest acord permetrà l'estalvi de 156.000 euros que, en funció del mateix concert, s'han de dedicar a altres vessants dels serveis socials i que, segons va manifestar la regidora Margalida Bover, es destinaran, en una primera etapa, al Banc d'Aliments, donada la gran demanda existent. D'altra banda, l'acord compromet l'Ajuntament a dedicar les places concertades a persones dependents.

La consellera Santiago va recordar que, amb la nova Llei de Dependència, a Capdepera ja són 92 les persones que reben ajuda (54 d'ajuda econòmica, 17 en places residencials, i 12 en el Centre de Dia).